Avis: Odsherred rummer mange alternative borgere

Kristeligt Dagblad sætter lørdag særligt fokus på Odsherred i forbindelse med den kontroversielle præst Anette Berg. Området rummer ifølge avisen 'mange spirituelle vejledere og alternative borgere’.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvorfor er borgerne i Vig så glade for deres præst, selvom hun i dén grad har provokeret mange mere konservativt tænkende i Folkekirken?

Det er tilsyneladende spørgsmålet for avisen Kristeligt Dagblad, hvor en journalist har vovet sig udenfor København for at se nærmere på Vig Sogn, der ifølge avisen ’huser mange spirituelle vejledere og alternative borgere’.

Om der skulle være flere eller færre end andre steder gør avisen ikke rede for, men udsagnet understreges især af, at en række personer med alternative ideer om åndelig sundhed interviews i artiklen.

Sammen med artiklen vises et stort billede af pjecer for alternative behandlingsformer, som avisens medarbejder har fundet i kirkens våbenhus. Samtidig indledes artiklen med et citat med en kvinde, der hævder at kunne kommunikere med heste.

Kontroversiel præst

Vig Sogn har været i centrum, efter sognepræsten Anette Berg sidste år i TV ØST programmet Præstens Lektie sagde, at hun troede på reinkarnation - et liv efter døden.

Det faldt mange mere konservative kristne for brystet, og præsten har efterfølgende først været suspenderet og siden været under skærpet overvågning af Roskildebispen Peter Fischer-Møller. Overvågningen vil foreløbig vare til slutningen af 2016.

Avisen interviewer kun en enkelt borger fra området, der ikke praktiserer alternative behandlingsformer eller er tilhænger af dem.

Hun citeres for at sige, at Anette Berg ’kan tro på fanden selv, hvis bare hun varetager rollen som præst’.

Læs selv artiklen i Kristeligt Dagblad her.