Apotek slår rekord i antal vaccinationer

740 borgere blev vaccineret mod influenza på Nykøbing Apotek i Nykøbing Sjælland sidste år, og det er det højeste antal blandt regionens apoteker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der vil muligvis være færre borgere i Nykøbing Sjælland, der bliver ramt af influenza i fremtiden.

Nykøbing Apotek i Nykøbing Sjælland er nemlig det apotek i Region Sjælland, der med 740 vaccinationer i 2017 vaccinerede flest borgere mod influenza. Det er Trine Frost Hansen, apoteker i Nykøbing Apotek, stolt af.

- Jeg synes, det er super flot, at vi er det apotek, der har vaccineret flest borgere sidste år, siger Trine Frost Hansen.

Gratis vaccine til personer i risikogrupper

Nykøbing Apotek er ét af de apoteker, der igen i år tilbyder gratis influenza-vaccine til ældre, førtidspensionister, kronisk syge, svært overvægtige og gravide efter 12. uge.

quote Størstedelen af dem, vi vaccinerer, er personer, der ellers ikke ville være gået til lægen

Trine Frost Hansen, apoteker i Nykøbing Apotek

Borgerne behøver ikke at bestille tid på forhånd, de skal bare tage forbi apoteket i dets åbningstid. 

- Det er oftest dem, der er i risikogruppen, der henvender sig – altså de ældre over 65 år, og så er der en masse med kroniske sygdomme såsom diabetes, hjertekarsygdomme, lungesygdomme, kronisk lever- og nyresvigt, siger Trine Frost Hansen.

Apotekeren påpeger, at mange flere vaccineres, efter at vaccinen er blevet gratis og tilgængelig i hele apotekets åbningstid.

- Størstedelen af dem, vi vaccinerer, er personer, der ellers ikke ville være gået til lægen, fordi så skal man bestille tid, og det skal være på et bestemt tidspunkt. Det er nemmere, at man bare kan kigge forbi i apotekets åbningstid, siger hun.

quote Det er nemmere, at man bare kan kigge forbi i apotekets åbningstid

Trine Frost Hansen, apoteker i Nykøbing Apotek

"Det er så dejlig nemt"

På Nykøbing Apotek er seks medarbejdere blevet uddannet i at vaccinere, og det har vist sig at være nyttigt.

- Der har været mange henvendelser allerede nu, hvor folk er glade for, at vi gør det igen i år, fordi det er så dejlig nemt. Så jeg sørger for, at der er bemanding nok, siger Trine Frost Hansen.

Fordobling af vaccinationer:

16 apoteker i regionen tilbyder gratis vaccine i år

16 apoteker i regionen og 115 på landsplan tilbyder i år gratis influenza-vaccine uden forudgående bestilling fra den 1. oktober og frem til den 31. december.

Apoteker i regionen, der tilbyder gratis vaccine til personer, der er i risikogruppen: