Ansat efter rambuktyverier: Jeg er enormt gal, fordi det er sket igen

Efter to rambuktyverier lukker Outdoorcentret Asnæs. Det frustrerer de ansatte, at tyverierne skal koste dem deres arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 20. februar bragede en sort Golf med engelsk nummerplade gennem facaden på Outdoorcentret Asnæs.

To ukendte tyveknægte stjal ved den lejlighed flere genstande, for eksempel jagtudstyr som kikkertsigter og lyddæmpere. Tyvekoster til en langt lavere værdi end de skader, som rambuktyvene efterlod i butikken.

- Det er ikke det, de render med, der har værdi. Det er alt det uden om. Facader, sko, tøj, alt grej er ødelagt. Det er ikke sjovt, fortæller Dorthe Frederiksen, der er ansat i butikken, til TV ØST

quote Fiskestængerne lå over det hele og lignede et væltet mikadospil. Det er skræmmende at komme ned til. Og frustrerende

Dorthe Frederiksen, ansat i Outdoorcentret Asnæs

Anden gang på kort tid

Og det var ikke første gang, butikken var udsat for rambuktyveri. Det var de nemlig også igennem i december.

- Fiskestængerne lå over det hele og lignede et væltet mikadospil. Det er skræmmende at komme ned til. Og frustrerende. Jeg blev enormt gal over, at det kunne ske igen, siger Dorthe Frederiksen.

Butikken har fem ansatte, som nu skal ud for at finde et nyt arbejde, når ophørsudsalget er slut, og lageret er tomt.

- Jeg har været rigtig glad for at være her, og jeg er rigtig ked af det. Det er dobbeltærgerligt, når det er et rambuktyveri, som skal bestemme butikkens fremtid, siger Dorthe Frederiksen.

Kan være samme gerningsmænd

Samtidig er politiet i gang med at efterforske de to rambuktyverier. Og kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi vil ikke afvise, at det er de samme tyve, der står bag begge rambuktyverier.

- Men modsat kan vi heller ikke sige, at det er de samme. Det har vi ikke belæg for, siger han til TV ØST.

Karakteren af indbruddet har dog karakter af, at det ikke er første gang, tyvene er på ude på gale streger.

quote Dem, der laver den her slags indbrud, er typisk garvede indbrudstype. Man starter ikke sin karriere som rambuktyv

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

- Dem, der laver den her slags indbrud, er typisk garvede indbrudstype. Man starter ikke sin karriere som rambuktyv, siger Carsten Andersen og tilføjer, at tyvene også virker til at have været meget rolige under tyveriet:

- De er gået efter specifikke ting. Efter al sandsynlighed har de været inde at rekognoscere først. Det er folk, der kan bevare roen, og det siger også noget om, at det ikke første gang, de gør sådan noget.

Kontakt politiet

Politiet håber, at borgerne kan være behjælpelige til at opklare rambuktyveriet.

- Den her slags tyvekoster er ikke noget, man lige sælger på det lokale værtshus. Men hvis man ser nogle få tilbudt sådan nogle ting her eller hører om en, der for meget billige penge har købt en ny ting til sit gevær, så hører vi gerne fra dem.

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.