Annette Berg: Jeg er utroligt glad

Sognepræst Annette Berg kan ånde lettet op oven på mandagens besked om, at hun får lov at fortsætte som præst, efter at biskoppen i november fritog hende fra tjeneste, fordi hun udtalte, at hun tror på reinkarnation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en lettet Annette Berg, som TV ØST taler med mandag. Biskop Peter Fischer-Møller har netop meldt ud, at Annette Berg kan fortsætte som sognepræst i Vig-Nørre Asmindrup pastorat, efter at hun i halvanden måneds tid har været fritaget fra tjeneste.

- Jeg er utroligt glad og lettet over, at det er afgørelsen og glæder mig rigtig meget til at skulle i gang igen, og det er jeg allerede, så det er dejligt, siger Annette Berg.

I november blev hun fritaget fra tjeneste, fordi hun i TV ØST programmet Præstens Lektie havde udtalt, at hun tror på reinkarnation. I første omgang førte det kun til en tjenestlig samtale med biskoppen og skærpet tilsyn frem til 31. december 2016, men da hun kort tid efter som svar på en kommentar om, at hun med udsigt til sanktioner tilsyneladende ændrede holdning, svarede, at hun stadig holdt døren åben for reinkarnetion, valgte biskoppen altså at fritage hende fra tjeneste resten af 2015.

Ingen kommentarer til reinkarnation

Nu kan hun dog vende tilbage til sit job igen, men har sammen med biskoppen underskrevet en pressemeddelelse om, at hun er indforstået med, at man ikke kan arbejde som præst i den danske folkekirke, hvis man ikke tilslutter sig folkekirkens bekendelsesgrundlag, som reinkarnation ikke er den del af.

Om hun stadig tror på reinkarnation, vil hun ikke sige så meget om.

- Det vil jeg ikke kommentere, lyder det korte svar fra Annette Berg.

Annette Berg vil være under skærpet tilsyn frem til 31. december 2016.

Læs også: Biskop indkalder sognepræst til ny samtale

Se klippet, der startede sagen: Præst: Sjæle kan leve videre i nye kroppe

Læs også: Menighedsråd i Vig bakker op om kontroversiel præst

Læs pressemeddelelsen her