500 ton tung færge på vej fra Bangladesh

En 500 ton tung færge bygget i Bangladesh er på vej til Hundested. Den skal fremover sørge for at transportere passagererne på overfarten Hundested-Rørvig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundested-Rørvig overfarten har fået bygget en ny færge i Bangladesh, som lige nu på er vej til Hundested på dækket af Heavy-Lift skibet Baltic Winter. Den ny færge vejer cirka 500 tons.

Da Baltic Winter stikker for dybt, vil den ny færge blive læsset af et stykke uden for Hundested og så selv sejle det sidste stykke ind.

- Planen er, at den ankommer klokken 7 søndag morgen, og så skal den sættes i vandet stille og roligt med kraner. jeg gætter på, at den manøvre kan tage 3-4 timer. Det skal ske meget forsigtigt, fortæller Bo Andersen, der er direktør på Hundetsed-Rørvig Færgefart A/S.

Ankommer søndag morgen

Baltic Winter befinder sig i skrivende stund i den Engelske Kanal. Den er blevet en anelse forsinket på sin tur fra Chittagong i Bangladesh på grund af dårligt vejr i Biscaybugten, fortæller Bo Andersen, men nu hvor den for alvor nærmer sig, begynder spændingen i den grad at melde sig.

- Det er første gang, vi får en ny færge på den her måde, og det sker i det hele taget ikke ret tit herhjemme, så det er unikt, og jeg er selvfølgelig spændt på, om det hele nu går som det skal, lyder det fra direktøren.

Sidst på dagen

Han oplyser i øvrigt til TV2 Øst, at folk, der skulle have lyst til at overvære den nye færges ankomst til Hundested, nok skal vente med at dukke op til ud på dagen.

- Når den efter de der 3-4 timer er komemt i vandet, har vi en hel liste fra Søfartsstyrelsen, vi skal igennem for at sikre os, at alt er intakt, inden vi starter sejladsen det sidste stykke ind. Jeg vil gætte på, at vi først når Hundested sidst på dagen.