110 meter langt skib står stadig fast på bunden i Kattegat

Forsvaret arbejder på at få et civilt bjergningsfirma til at assistere det græskejede skib med at komme fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er 110 meter langt, og sejler typisk over havet med en hastighed på 10 knob.

I øjeblikket flyder skibet dog ikke frit over bølgerne - men står efter en grundstødning fast på bunden på Sjællands Rev nord for Sjællands Odde.

Skibet stikker omkring ni meter i dybden - men har tilsyneladende overset et rev, der betyder, at der kun er omkring syv meter dybt i området.

Onsdag hedder det sig officielt, at skibet er ankret op, men ifølge Forsvarskommandoen er der ingen ændring i skibets tilstand.

Det grundstødte skib ligger nord for Sjællands Odde.
Det grundstødte skib ligger nord for Sjællands Odde. Foto: Grafik: Jakob Olling - TV2 ØST

- Det står stadig fast derude, og de er ved at lave en aftale med et civilt bjergningsfirma, der skal gøre skibet frit igen, siger Søren Lindhardt, der er presseofficer i Forsvarskommandoen.

Forsvaret kommer ikke til at tage del i denne plan, da det er en sag mellem ejeren af fragtskibet og det civile bjergningsfirma.

For fulde damp

Grundstødningen er tilsyneladende sket, mens skibet sejlede for fuld hastighed mod nord. Data fra havovervågningstjenesten marinetrafic.com viser, hvordan skibet fra at sejle omkring ti knob abrupt sænker hastigheden på stedet klokken 6.30 tirsdag morgen. Det var her, at skibet gik på grund.

quote Heldigvis er der ikke noget, der tyder på problemer som følge af grundstødningen

Søren Lindhardt, presseofficer, Forsvarskommandoen

Trods grundstødningen, så meldte skibet ikke noget til myndighederne om problemerne. Derfor fik føreren af fartøjet tirsdag en bøde på 10.000 kroner, fordi miljøreglerne blev overtrådt.

Der er dog intet, der tyder på hverken lækager eller forurening i området, oplyser Forsvaret.

- Vi har haft et miljøskib ude ved fartøjet. De har dels tjekket udvendigt, om der er problemer, men har faktisk også kontrolleret skroget indefra. Heldigvis er der ikke noget, der tyder på problemer som følge af grundstødningen, siger Søren Lindhardt fra Forsvarskommandoen.

Der er tale om et skib, der sejler med fragt fra Skt. Petersborg i Rusland. Det har destination i Kroatien. Skibet sejler under flag fra Guinea-Bissau.

Skibet er 110 meter langt og er knap 20 meter bredt. Det ligger nu 9,5 kilometer nord for Sjællands Odde.


Nyhedsoverblik