¨

Tunnel skaber optimisme

Foto: TV ØST

Allerede før første spadestik er taget bobler optimismen hos virksomheder på begge sider af Femern Bælt.

Et nyt erhvervsbarometer viser, at virksomhederne i området i nærheden af den kommende Femern forbindelse, klart forventer at handle mere med hinanden.

104 virksomheder er blevet spurgt, og blandt dem forventer 40 procent at eksporten til området omkring tunnelen vil stige.

Erhvervsbarometeret er gennemført blandt topchefer og virksomhedsledere i virksomheder og organisationer i Femern Bælt-regionen. Eller det som i dag måske mere normalt betegnes Østdanmark, Sydsverige og Nordtyskland.

-Undersøgelsen er den første af sin art, men den bekræfter tidligere undersøgelser af effekterne af en fast forbindelse over Femern Bælt: Forbindelsen vil gøre en forskel for erhvervslivet og beskæftigelsen i hele regionen. Det er vores plan at opdatere undersøgelsen med jævne mellemrum i de kommende år, så vi er forberedt bedst muligt til åbningen af forbindelsen. Man skal være klar til at udnytte vækst- og beskæftigelsesmulighederne efter forbindelsens åbning, udtaler Claus F. Baunkjær, der er direktør i Femern A/S, i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen bliver præsenteret på Fehmarnbelt Days, der foregår i Lübeck og Hamborg i denne uge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App