¨

Scandlines truer med retssag efter Femernprognoser

Foto: TV ØST

Prognoserne om konsekvenserne for færgedriften, når Femernforbindelsen kommer, er fyldt med fejl, mener Scandlines, der truer folkene bag med retssag.

Scandlines er klar med retssag mod konsulenterne bag trafikprognoserne, når den nye Femerneforbindelse efter planen står færdig i 2021. Det skriver Berlingske.

Rederiet mener, at prognoserne er fyldt med fejl, der gør fremtiden ualmindeligt sort for færgedriften på ruten og får det til at lyde som om, selskabet lukker inden for få år.

- Vi har siden december forsøgt at komme i dialog med Intraplan og BVU (konsulentfirmaerne bag prognoserne red.) for at gøre opmærksom på en række alvorlige fejl. De siger, vi forventes at sejle med en eller to færger, hvor vi i dag sejler med fem færger. Men de har afvist at møde os, og derfor ser vi ikke anden mulighed end at gribe til retlige skridt. Vi er klar til at gå i retten i Tyskland, siger Anette Ustrup Svendsen, der er kommunikationsansvarlig i Scandlines.

Uhørte krav fra Scandlines

Truslen om sagsanlæg overrasker i det tyske konsulentfirma Intraplan Consult GmbH. Administrerende direktør dr. Markus Schubert siger til Berlingske, at Scandlines' krav om at prognosen bør trækkes tilbage og brevene fra advokaterne med korte tidsfrister er uhørte.

Han understreger, at firmaet ikke har planer om at trække prognosen tilbage, ligesom der ikke er kutyme for at mødes med involverede parter.

I en pressemeddelelse fra Femern A/S afviser konsulenterne kritikken af konklusionerne og siger, at de trods Scendlines' bidrag med tal og synspunkter ikke har fundet grundlag for at ændre prognoserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App