¨

Politikere giver håndslag på ny togstation ved Holeby

Foto: TV ØST

Som ventet blev politikerne i Folketinget torsdag enige om at bygge en ny togstation ved Holeby, når Femern-forbindelsen åbner.

 

Togstationen i Rødbyhavn bliver som en del af Femern-projektet nedlagt. I stedet får Lolland en station i Holeby, der erstatte den gamle station. Det oplyser Transportministeriet.

 

Problemet med stationen i Rødbyhavn er, at den ikke ligger på det sæt skinner, som Femern-forbindelsen skal køre på. Derfor lukkes stationen. Det har medført lokale protester over, at ruten mellem København og Hamburg vil blive helt uden stop på Lolland.

 

De protester og den frygt er nu blevet hørt af Femern A/S, der med godkendelse fra forligskredsen i Folketinget, har besluttet at bygge en station i Holeby, der ligger 10 kilometer udenfor Rødbyhavn.

 

- Det er så vigtigt for vores selvopfattelse, at vi ikke er en del, der er hægtet af, men gennem den her station er forbundet med resten af Danmark, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

 

- Vi har ventet med længsel på at få den her besked. Det er et spørgsmål om at have muligheden for at udvikle Lolland som område, siger han og forklarer, at afklaringen har været vigtig for lokalområdet.

 

- Vi har ønsket at få svar i mange år, fordi nu skal vi i gang med at planlægge vores egen infrastruktur, så vi kan komme hen til den station.

 

Transportminister Magnus Heunicke (S) er glad for at kunne berolige de lollikker, der har været bekymret.

 

- Jeg har stor forståelse for, at folk på Lolland har haft en kæmpe interesse i at få en station på Lolland, således at de får gavn af ikke kun arbejdspladserne, men også mulighederne for at komme på togene, siger han.

 

- Det ville være en svær situation at stå i, hvis togene bare kører igennem, siger ministeren.

 

 /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App