Minister afviser tysk Femern-kritik

Transportminister Carina Christensen affærdiger tysk kritik af Femern-broen. De danske beregninger er forsigtige og skal nok holde, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tyske naturfredningsforening rammer skævt, når den kritiserer økonomien bag den kommende Femern-bro for at være usikker. Det mener transportminister Carina Christensen (K). 

Meldingen kommer, efter at den tyske naturfredningsforening har udarbejdet en rapport, hvor konklusionen er, at der ikke vil køre så mange biler over broen, som Transportministeriet vurderer.

Dyrt for skatteyderne
Antallet af biler af afgørende, da broen skal betales gennem brugerbetaling efter samme model som Storebæltsbroen. Derfor appellere tyskerne til nye beregninger, så broen ikke ender med at koste de danske skatteydere dyrt. For hvis bilisterne ikke kan betale for broen, bliver regningen sendt videre til den danske stat, der udsteder statsgarantier for lån til opførelse af broen.

Men Carina Christensen er ikke i tvivl om, at de trafikprognoser, der ligger til grund for økonomien, holder.

- De nuværende prognoser og økonomiske beregninger for en fast forbindelse over Femern Bælt hviler på et solidt grundlag og forsigtige analyser. Jeg mener ikke, at der med den tyske naturfredningsforenings analyse er tilvejebragt ny viden, som nødvendiggør nye analyser eller beregninger af økonomien i en fast forbindelse over Femern Bælt.

Tidligere artikler:
Forskere efterlyser nye Femern-beregninger
Førende trafikforskere mener, at der er behov for at regne trafikprognoserne på en Femern-bro efter i sømmene.
Netnyhed fra 2008-02-18 15:48:00

Forstår ikke kritik om bro over Femern Bælt
En rapport fra Tysklands naturfredningsforening stiller spørgsmålstegn ved trafikprognoserne for en bro over Femern Bælt. Erhvervsfolk på denne side af vandet mener derimod, at flere vil benytte broen end hidtil forventet.
Netnyhed fra 2008-02-14 18:57:00

Prognose: Femernbroen er unødvendig
Tysklands naturfredningsforening udgiver kritisk rapport om den faste forbindelse over Femern bælt
Netnyhed fra 2008-02-14 10:05:00