¨

Minister afkræver EU svar om Femern-forbindelse

Foto: TV ØST

Transportministeren opsøger EU i Bruxelles, som støtter Femern-forbindelse med et mindre beløb end ventet.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) møder EU-Kommissionen i Bruxelles, fordi der kun er lovet 4,4 milliarder kroner i EU-støtte til Femern-forbindelsen fra 2016 til 2019.

Støtten er knap halvt så meget som ventet.

Det påpeger Hans Christian Schmidt efter sit møde med forligspartierne bag Femern Bælt-projektet, som skal opføre en sænketunnel under Østersøen mellem Danmark og Tyskland.

- Jeg beder EU-kommissæren om at få et møde for selv at høre fra kommissæren, hvad der ligger til grund. Hvad med næste gang, vi søger? Det skal vi gøre, når vi selvfølgelig tager det så alvorligt, siger Hans Christian Schmidt.

- Det er lige så alvorligt, som at vi stadig ønsker Femern-Bælt forbindelsen med sænketunnelen.

Femern Bælt-projektet er et af flere store EU-projekter i TEN (Trans European Network), som EU-Kommissionen vil bruge til at sparke gang i økonomien i EU og skabe flere job. Danmark har fået at vide, at vi kan søge penge i næste ombæring.

Transportminister Hans Christian Schmidt besøger også i Kiel myndigheder, som svarer til Vejdirektoratet i Schleswig-Holstein. De skal godkende projektet, der finansieres med danske statsgaranterede lån ligesom broerne over Storebælt og Øresund.

- Det er vore venner i Kiel. Det er jo helt afgørende, at myndighedernes godkendelse i Tyskland også følger de dessiner, vi har indtil nu. Ellers kan det forstyrre tidshorisonten, siger Hans Christian Schmidt.

Socialdemokraterne støtter transportministeren, siger trafikordfører Rasmus Prehn.

- Fra Socialdemokraterne er vi rigtig trygge ved ministerens melding om, at vi tager dette meget alvorligt. Femern-forbindelsen er et meget stærkt og visionært projekt, der binder Europa sammen og skaber masser af arbejdspladser, siger Rasmus Prehn.

/ritzau/ 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App