¨

Ingen aftale om lærlinge på Femern

Foto: TV ØST

Der er ikke udsigt til aftaler om lærlinge på Femernbyggeriet. Enhedslisten og Socialdemokraterne kræver nu, at transportministeren går ind i sagen.

 

Når der i disse dage bliver udarbejdet udbudsmateriale til Femernbyggeriet, bliver det uden krav til virksomhederne om at beskæftige lærlinge eller ledige - såkaldte sociale klausuler. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Uddannelseschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl, brød forhandlingerne om de sociale klausuler allerede sammen tidligere på året:

- Principielt medvirker vi ikke til sociale klausuler, for vi synes, det er en dårlig idé. Vi skal finde andre måder at sikre lærepladser på Femern, siger Louise Pihl.

De manglende sociale klausuler får nu politikere fra Enhedslisten og Socialdemokraterne til at kræve transportministeren ind i sagen.

- Det er helt uacceptabelt, hvis der ikke kan findes en aftale, der sikrer praktikpladser på et så stort offentligt byggeri. Jeg vil presse på for at der fundet en politisk løsning, siger Ane Halsboe-Andersen, gruppenæstformand for Socialdemokraterne til Fagbladet 3F.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App