Husejere sælger gerne til Banedanmark

Banedanmark har allerede nu overtaget hver tredje af de ejendomme, der skal eksproprieres i forbindelse med udbygningen af jernbanen fra Femern til Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt hører man om borgere, der er utilfredse med at deres ejendom bliver eksproprieret. Men i forbindelse med udbygningen af jernbanen mellem Ringsted og den kommende Femern-forbindelse, så har Banedanmark oplevet det modsatte - nemlig at boligejerne har søgt om en hurtig overtagelse.

 

Det kan kun ske, hvis der er særlige personlige forhold, der gør, at ejernene vil af med huset. For eksempel ved skilsmisser, skolelukninger, sygdom og arbejdsløshed. Kriteriet har været opfyldt for omkring 40 af de 125 ejendomme, der skal overtages i forbindelse med udvidelsen. 

 

Nogle af ejerne er Linette og Jimmy Hardt. De har fået lov til at sælge deres hus, fordi banken ellers ikke ville låne dem penge til at Jimmy hardt kunne starte sin egen elektrikervirksomhed. Det får han muligheden for nu, efter de den 26. marts solgte huset til Bane Danmark.

 

- Nu kan vi finde et sted, hvor vi kan skabe en familie, men hvor vi også kan drive en virksomhed fra, siger Jimmy Hardt.

 

Parret havde ellers udsigt til at skulle vente til minimum 2015 for at få at vide, hvornår Bane Danmark ville købe huset. Men efter salget kan de allerede nu begynde at lede efter et nyt hus

 

- Det har betydet, at vi sidder og kigger på en masse forskellige huse. Vi drømmer om de huse, vi kan snakke med banken om, siger Linette Hardt.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"126349","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]