Gedebukke lukkes ud på gammel godsbane

Femern A/S her i forbindelse med byggeriet af Femern-forbindelsen overtaget et område ved et gammelt baneterræn, hvor der lukkes gedebukke ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden godsbanedriften i Rødbyhavn på Lolland stoppede, er det gamle baneterræn groet til med buske og træer.

Men nu skal 10 alternative havefolk holde den vilde natur nede.

For i forbindelse med forberedelserne til byggeriet af Femern-forbindelsen, har Femern A/S overtaget et område på 5,5 hektar nær det gamle godsbaneterræn i Rødbyhavn.

quote Initiativet er helt i tråd med vores bestræbelser om at beskytte naturen under byggeriet

Anders Bjørnshave, miljøchef i Femern A/S

Området indgår i den erstatningsnatur, som Femern A/S etablerer i forbindelse med byggeriet af forbindelsen mellem Lolland og Femern, og der er allerede anlagt tre nye vandhuller på arealet.

Nu bliver arealet Femern A/S’ bidrag til InfraNatur, der er et samarbejde mellem Banedanmark, Femern A/S, DSB og Miljøstyrelsen om naturpleje på tidligere baneterræner. 

- Initiativet er helt i tråd med vores bestræbelser om at beskytte naturen under byggeriet. Med gederne får vi en naturlig ”græsslåmaskine” på arealet, som vi ellers skulle have slået med maskiner, udtaler Anders Bjørnshave, miljøchef i Femern A/S, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Baneterrænerne i Danmark er ifølge Miljøstyrelsen igennem jernbanedriften blevet til helt unikke levesteder for et væld af arter.
Baneterrænerne i Danmark er ifølge Miljøstyrelsen igennem jernbanedriften blevet til helt unikke levesteder for et væld af arter. Foto: Femern A/S

Helt unikke levesteder for et væld af arter

Baneterrænerne i Danmark er ifølge Miljøstyrelsen igennem jernbanedriften blevet til helt unikke levesteder for et væld af arter. 

140902_Femern_Spadestik.jpg
Læs også
Enorme mængder rent drikkevand skal pumpes op til Danmarks største byggeprojekt
140902_Femern_Spadestik.jpg
Læs også
Enorme mængder rent drikkevand skal pumpes op til Danmarks største byggeprojekt

Driften har formet områderne, så de i dag efterligner små steppe-og klippelandskaber. Naturtypen kaldes et ruderat. Nogle plantearter i Danmark findes kun på baneterræner. Blandt andet finbladet norel, purpur-storkenæb og rød hejre.

Gederne blev lukket ud på området søndag den 19. august.


Nyhedsoverblik