Flere familier i Lundby tvangsflyttes

Ejendomme eksproprieres på grund af kommende jernebanestrækning til Femern-forbindelsen.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere familier i Lundby må indstille sig på at vinke farvel til deres hjem, når de i fremtiden bliver tvangsflyttet af staten.

Familierne er nemlig nærmeste naboer til den kommende jernbanestrækning til Femern-forbindelsen og i et nyt trafikforlig er det besluttet at togenes hastighed på jernbanen skal hæves til 200 kilometer i timer. Det betyder at fire private hjem i Lundby skal eksproprieres. To erhvervsejendomme er også i søgelyset.

Selvom beslutningen er truffet, så kan der gå flere år før de berørte ejendomme bliver købt af staten og familierne kan flytte i nye hjem. Faktisk kan Banedanmark tidligst begynde at ekspropriere ejendommene i Lundby i 2015. Og der kan også meget vel gå længere tid end det.

- Det er jo en alvorlig sag at skulle ud og tvangskøbe folks ejendomme. Der skal jo være et lovgrundlag på plads og det er dét, der hedder en anlægslov og den får vi først i udgangen af 2014 og derfor har vi simpelthen ikke mulighed for at gøre det før, fortæller Jens Ole Kaslund, der er projektdirektør for Ringsted-Femern banen hos Banedanmark.

Linette Møller og hendes kæreste ejer en af de berørte ejendomme, der skal eksproprieres og de må nu sige farvel til drømmen om at begynde familieliv i eget hus i Lundby.

- Det gør mig rasende. Det gør mig rigtig gal, for jeg synes ikke, det er fair, at de siger til os, at vi nu skal eksproprieres og at vores hus snart skal købes, men så bliver vi oveni købet lige nødt til at vente, siger Linette Møller, der sammen med kæresten købte deres drømmehus i 2007.

I alt skal 125 ejendomme fra Ringsted til Rødby eksproprieres på grund af den nye jernbanestrækning til Femern-forbindelsen.