¨

Femern: Lønkontrol skal forhindre underbetaling

Foto: TV ØST

Ny lønkontrol skal sikre dansk løn på Femern-byggeriet. Det oplyser transportministeren.

 

Lønkontrol på Femern-byggeriet

 

Der skal ikke være skandaler om udenlandske byggearbejdere til 70 kroner i timen på Femern, som vi for nylig så det på metroen i København.

 

 

Derfor vil det offentlige byggeselskab Femern A/S som noget nyt indføre lønkontrol af entreprenørerne på byggeriet. Det oplyser transportminister Henrik Dam Kristensen (S), skriver Fagbladet 3F.

 

 

De kinesere, polakker og danskere, der skal bygge tunnelen under Femern Bælt, skal alle arbejde til dansk løn.

 

 

Tiltag vækker glæde

 

 

Tiltaget vækker glæde i begge ender af byggebranchen. Den ekstra kontrol øger chancen for, at der bliver arbejde til danske firmaer og byggearbejdere.

 

 

- Det tegner godt. Vores erfaring er, at staten og kommuner stiller de rigtig krav om ordentlig løn, men det kniber med at få det ført ud i virkeligheden, siger Peter Hougård-Nielsen, formand for byggegruppen i 3F.

 

 

Det er ikke normalt, at offentlige bygherrer løbende overvåger løn og arbejdsvilkår. Det nyskabende tiltag får også opbakning fra arbejdsgiverne i Dansk Byggeri.

 

 

- Jeg synes, det er meget fornuftigt, siger administrerende direktør Lars Storr-Hansen.
- Femern og andre offentlige bygherre kan ikke fralægge sig ansvaret for at sikre, at der ikke foregår underbetaling, mener Dansk Byggeris direktør.

 

 

Hvordan kontrollen skal foregå, er endnu ikke helt på plads, oplyser Femern A/S.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App