Femern-forsinkelse sætter ny Storstrømsbro på standby

Vejdirektoratet venter fortsat på en opdateret tidsplan for den kommende Femern-forbindelse og det har sat planerne om en ny Storstrømsbro i bero.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planer om en ny Storstrømsbro er indtil videre sat på standby – det meddeleler transportminister Hans Christian Schmidt (V) i et svar til transportudvalget i Folketinget.

Det skriver Ingeniøren.

Årsagen er, at Vejdirektoratet ikke ved, hvornår anlægsarbejdet for den kommende Femern-forbindelse kan gå i gang.

Derfor er konkurrencen mellem fem entreprenørkonsortier om at bygge den nye Storstrømsbro i øjeblikket sat på pause. Udbudsproceseen fortsætter, når den endelig tidsplan for Femern-forbindelsen ligger klar, hvilket den skulle have gjort i her i løbet af efteråret.

Ifølge Ingeniøren arbejder Femern A/S på at opdatere både den finansielle analyse samt på en tidsplan for projektet i lyset af usikkerheden om godkendelsesprocessen fra tysk side.

De tyske myndigheder skal behandle 3.100 indsigelser mod tunnelen og Tyskland har advaret om, at det kan blive nødvendigt med store ændringer i proceduren for godkendelsen.

Blandt andet derfor dropper Vejdirektoratet nu, at sætte et tidsestimat på hvornår, man kan genoptage udbuddet af den nye Storstrømsbro.