¨

Femern-forsinkelse sætter ny Storstrømsbro på standby

Foto: TV ØST

Vejdirektoratet venter fortsat på en opdateret tidsplan for den kommende Femern-forbindelse og det har sat planerne om en ny Storstrømsbro i bero.

Planer om en ny Storstrømsbro er indtil videre sat på standby – det meddeleler transportminister Hans Christian Schmidt (V) i et svar til transportudvalget i Folketinget.

Det skriver Ingeniøren.

Årsagen er, at Vejdirektoratet ikke ved, hvornår anlægsarbejdet for den kommende Femern-forbindelse kan gå i gang.

Derfor er konkurrencen mellem fem entreprenørkonsortier om at bygge den nye Storstrømsbro i øjeblikket sat på pause. Udbudsproceseen fortsætter, når den endelig tidsplan for Femern-forbindelsen ligger klar, hvilket den skulle have gjort i her i løbet af efteråret.

Ifølge Ingeniøren arbejder Femern A/S på at opdatere både den finansielle analyse samt på en tidsplan for projektet i lyset af usikkerheden om godkendelsesprocessen fra tysk side.

De tyske myndigheder skal behandle 3.100 indsigelser mod tunnelen og Tyskland har advaret om, at det kan blive nødvendigt med store ændringer i proceduren for godkendelsen.

Blandt andet derfor dropper Vejdirektoratet nu, at sætte et tidsestimat på hvornår, man kan genoptage udbuddet af den nye Storstrømsbro.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App