Festdag på plejecenter

I dag var der fest for de ældre på Plejecentret Bakkegården. Den blev betalt med penge, som lokale samlede ind efter et indbrud på plejecentret kort før jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

På Plejecentret Bakkegården i Hørve var der i dag dækket op til fest, da plejecenterets beboere og pårørende var samlet til forårsfest, og humøret var højt. Tilbage i december måned var stemningen ellers en anden. Kort før jul brød en indbrudstyv ind på plejecentret og stjal alle beboernes julegaver.

 - Hver gave var jo købt ind med omhu og omtanke for beboerne, så jeg blev rigtig vred og rigtig ked af det, siger centerleder Mette Munch.

Men gaver fik de alligevel. For en gruppe lokale borgere tog affære. De startede en indsamling på Facebook og købte nye julegaver til de ældre. Og på Bakkegården varer julen åbenbart helt til påske og endda lidt længere. For da pengene til julegaver var samlet ind, fortsatte donationerne. Og med mere end 18.000 kroner I kassen var der mere end rigeligt til overs til en forårsfest

 - Der vil jeg godt nok sige, det var mægtig fint gjort, siger beboer Edel Petersen.

 

Så i dag var der ikke sparet på noget. Og til tonerne fra Five Tonnys, var det sært at holde fødderne i ro.

 - Jeg elsker god musik, det har jeg altid gjort. Og så kan man ikke lade være med at skulle op og danse, siger beboer Bent Sørensen. For selv om man er oppe i årene, bliver man aldrig for gammel til en svingom.

 

På Bakkegården er sorg vendt til smil - takket være et lokalsamfund med medfølelse og med et sammenhold ud over det sædvanlige.