Gæs fra Sejerø

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SEJERØ GÆS:

Gås med salsa verde, chorizopølse og bønnemos

4 personer200 g bønner - hvide brune eller sorte200 g chorizopølse2 fed hvidløg finthakket1 spsk olivenolie4 skiver hvedebrød1 portion gåseresterlidt vindruekerneoliesalt og friskkværnet peber

Tilbehør:Salsa verde

sæt bønnerne i blød i rigeligt vand aftenen før. Hæld vandet fra næste dag og kog bønnerne møre i rigeligt frisk vand i ca 45 minutter ved middelvarme.Hæld vandet fra bønnerne og lad dem dryppe af i et dørslag

Skær chorizopølsen i tern og brun dem sammen med hvidløget i olivenolie i en lille grydetilsæt bønnerne, varm godt igennem og smag til med salt og peberGrill brødet og varm eller rist gåsekødet på en pande i lidt olieAnret gåsen med bønner, chorizo, grillet brød og salsa verde.

Salsa verde1/4 bdt basilikum1/4 bdt persille2 tsk dijon sennep2 spsk kapers2 spsk olivenolie1 spsk citronsaftsalt og firskkværnet peber

Blend alle ingredienser til salsa verde sammen og smag til med salt og peber