Familie til sygeplejerske så drabssigtelse i TV

Ifølge forældrene til den drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, henviste politiet dem til at se TV for at finde ud af, hvorfor deres datter var anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der gik næsten 24 timer, før familien til den sygeplejerske, der er sigtet for drab og drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, fandt ud af, hvorfor hun var tilbageholdt. Selvom kvindens kæreste var sammen med hende ved anholdelsen 1. marts i kvindens lejlighed, og familien efterfølgende forsøgte at kontakte lokalpolitiet i Nykøbing Falster og anklagemyndigheden, kunne de ikke få oplyst, hvorfor den dengang 30-årige kvinde var blevet tilbageholdt af politiet.

- Jeg ringede ned til politiet og fortalte, at jeg var hendes far, og at jeg gerne ville vide, hvorfor min datter var anholdt, men det var der ingen, der kunne fortælle mig, da hun jo er over 18 år, fortæller kvindens far i et stort interview med TV Øst. 

Her fortæller familien for første gang offentligt om deres oplevelse af den sag, der har vendt op og ned på deres hverdag.

Information uanset barnets alder

Kvinden blev i første omgang sigtet for tre drab og et drabsforsøg, sigtelsen er efterfølgende blevet udvidet med endnu et drab. Men familien til kvinden, der alle ønsker at forblive anonyme for offentligheden, blev henvist til at se TV, da der 'inden længe ville blive udsendt en pressemeddelelse'.

- Så sad vi der og så TV2 News og håbede på at finde ud af, hvorfor min kæreste var blevet anholdt. Vi var alle et stort spørgsmålstegn og anede ikke, hvad det handlede om. Men så kom der pludselig en tekst i bunden af skærmen, hvor der stod: 'mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster sygehus, en person anholdt', fortæller kæresten til den drabssigtede kvinde.

Læs også: Overblik: Sygeplejerskesagen

Familien undrer sig over, at der ikke var nogen, der fortalte dem, hvad sagen drejede sig om, når der blev sendt en pressemeddelelse ud i offentligheden kort tid efter.

- Jeg tror ikke, at der er nogen mennesker, der ønsker at få at vide, at deres barn er tilbageholdt af politiet, og så kan man ikke få at vide hvorfor. Det er egentlig lige meget, hvor gammelt barnet er. Det er stadig vores barn. Det skal man ikke have at vide gennem medierne, siger kvindens mor til TV Øst.

Politi: Ikke behandlet anderledes end andre

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ikke kommentere på den konkrete sag, men siger, at det almindeligvis er sådan, at når myndige personer bliver anholdt, så har de lov til selv at fortælle eksempelvis børn, kæreste og arbejdsplads om, at de er anholdt, men altså ikke hvad de er anholdt for. Det skyldes hensynet til efterforskningen.

​Familien, der ikke tidligere har været i kontakt med retssystemet, fortæller i et langt interview med TV Øst, hvordan deres oplevelse af forløbet har været. Det sker i søndag aftens nyhedsudsendelse klokken 19.30.