Broernes tilstand i Holbæk forværres

Hele 60 millioner kroner vil det kræve at få broernes tilstand i Holbæk Kommune på et anbefalet niveau.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vil blive en aldeles dyr affære at renovere broerne i Holbæk, sådan så de kan nå op på et niveau, som Vejdirektoratet anbefaler.

Faktisk er der efterhånden oparbejdet et samlet efterslæb i kommunen på 60 millioner kroner, fordi broerne ikke er blevet vedligeholdt.

Det skriver Nordvestnyt.

Bibi og Flemming Larsen bor ved siden af gang – og cykelbroen ved Dommerstien i Holbæk. Den bro koster fem millioner kroner at renovere og er den absolut dyreste i kommunen.

- Når man gemmer til natten, gemmer man til katten, og så hober sig jo op, siger Bibi Larsen, der bruger broen flere gange om ugen og ikke kan undvære den, siger hun. Bibi Larsen ser gerne, at broerne bliver prioriteret højt i kommunens økonomi.

- De burde have gjort noget for længe siden.

Brugerne i Holbæk Kommune vil kunne nå et tilstandsniveau på 1,2, hvis de bliver renoveret hen over de næste fem år. Der opereres med en karakterskala fra nul til fem, hvor nul er en nyere bro i god stand. 

10 broer i kommunen har i øjeblikket vægtbegrænsning på grund af deres forringede tilstand. Alene for at ophæve vægtbegrænsningen vil det kræve cirka otte millioner kroner til renoveringen, skriver Sjællandske.

Du kan se mere i TV ØST i nyhedsudsendelsen klokken 19:30 i aften.