Nye striber i Knuthenborg

Safariparken på Lolland fik op mod weekenden en ny beboer. Det er endnu uvist om det lille zebraføl er en hingst eller en hoppe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Natten til fredag havde en af parkens zebraer folet og sat et velskabt zebraføl i verden.

-Vi ved endnu ikke om det er en hingst eller hoppe. Det finder vi først ud af i løbet af et par dage, når vi har set hvordan føllet tisser, ” siger Lisbeth Høgh, der er dyrechef i Knuthenborg Safaripark.

Zebraer føder unger året rundt, og dermed er der ikke noget usædvanligt i at en af Knuthenborgs zebraer får et føl midt på efteråret. Det er anden gang i år, at der fødes et zebraføl ude på savannen. Tidligere på sommeren kom der et Zebraføl, og det er vokset godt til siden, skriver dyreparken i en pressemeddelelse.

For zebra føl og mor er der ikke så noget der hedder barselsorlov. Allerede kort tid efter føllet var kommet til verden var det på benene og i fuld gang med livet som en del af den store flok.

 

Det lille føl klarer sig godt selvom det er en stor og anderledes verden det er kommet ud til efter det 365 dage lange ophold inde i zebra-hoppen. En zebra går drægtig i 365 dage, og føllet vejer cirka 45 kg ved fødslen.

 

Knuthenborgs gæster kan opleve det lille zebra føl på nærmeste hold i weekender og i hele efterårsferien – inden safariparken lukker ned for sæsonen søndag 19. oktober, hvor det er sidste åbningsdag i 2014