Kommunal topchef anmeldt for svindel

En kommunal topchef i Ringsted Kommune har brugt offentlige midler til at aflønne ansatte på hendes egen kro. Det konkluderer Ringsted Kommune nu, og derfor er topchefen blevet politianmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En servitrice og en kok på en privat kro. Det er der ikke meget offentligt over, og derfor er den nu tidligere chef for Ringsted Kommunes Service- og Rengøringskorps i dag blevet politianmeldt for fusk med lønudbetalinger  for mindst 1,2 millioner kroner.

- Vi konstaterede, at servicechefen havde udbetalt løn til mennesker, der ikke havde udført arbejde for Ringsted kommune, siger Søren Lund Hansen, der er kommunaldirektør i Ringsted Kommune.

Det var 3F, der under et rutinebesøg opdagede, at de to ansatte var aflønnet af kommunen - uden at være tilknyttet nogen form for støtteordning. Og at der dermed var tale om svindel. Derfor var det også en tilfreds lokalformand, der i dag hørte om anmeldelsen.

- Når man går rundt og snyder kommunens borgere, så fortjener man at blive politianmeldt, siger Tommy Mortensen, der er lokalformand for 3F i Ringsted. Men samtidig undrer han sig over, at svindelen ikke er blevet opdaget noget før.

- Jeg synes, det er en katastrofe, at der ikke er kontrolinstanser, der kan sikre, at de her medarbejdere ikke går rundt og bliver betalt med ulovlige penge i halvandet år. Det er utroligt, siger Tommy Mortensen.

Og det er er ikke småpenge der er tale om.

 - Mistankegrundlaget handler om er et millionbeløb og, som det ser ud nu, på den anden side af fem millioner kroner, siger Torben Henriksen, politikommisær, Midt- og Vestsjællands Politi.