Menneskesmugler anholdt i Rødbyhavn

I går blev en menneskesmugler med seks illegale indvandrere i bilen anholdt i Rødbyhavn. Det er sag nummer 25 i Rødbyhavn i år. Der er mange penge at tjene for bagmændene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 25-årige mand fra Holland blev stoppet i en indrejsekontrol i bilfeltet i Rødby Færge i går kl. 17. I sin personbil havde manden fire voksne kurdere og to børn på bare et og fire år. Manden blev anholdt for menneskesmugling og fremstilles i grundlovsforhør i dag.

Kurderne, som ikke havde identitetspapirer på sig, har søgt asyl i Danmark.

Menneskesmugling er et stort problem for grænsepolitiafdelingen i Maribo.

- Vi har mange menneskesmuglere. Det her er sag nummer 25 i år, og derudover har vi 2-3 mere alvorlige sager om organiseret menneskesmugling, siger politikommissær Peter Damgaard.

Grænsepolitiafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ikke i tvivl om, at det er en meget lukrativ branche for menneskesmuglerne.

- I fredags blev en mand dømt i en sag, hvor han havde smuglet en afrikaner hertil. I den sag kom det frem, at afrikaneren havde betalt $10.000 til bagmændene. I en anden sag betalte to voksne og to børn i alt $30.000 for at komme til Danmark, siger Peter Damgaard.