Trafikdrab uopklaret

Årsagen til, at en 78-årig kvindelig bilist blev dræbt i en jernbaneoverskæring ved Ruds Vedby, bliver formentlig aldrig opklaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hverken tekniske eller menneskelige fejl på jernbanen var årsag til, at en 78-årig kvindelig bilist blev ramt af et tog i en jernbaneoverskæring ved Ruds Vedby.

Såden lyder konklussionen fra Haverikommissionen om ulykken, der skete for en måned siden. Det skriver Sjællandske. Anlægget fungerede sikkerhedsmæssigt, konkluderer Haverikommissionen.

Overskæringen er sikret med et lyssignal med klokke, men er uden bomanlæg.

- Både undersøgelserne på stedet, lokoførerens forklaring og logbogen på fjernstyringscentralen siger, at anlægget sikkerhedsmæssigt fungerede, forklarer haveriinspektør Søren Groth.

Alligevel er der en usikkerhedsfaktor til stede, som får haveriinspektøren til at konkludere, at trafikdrabet nok aldrig bliver fuldt opklaret.

- Spørgsmålet er jo naturligvis om bilisten hørte klokkerne eller så blinklyset blinke som tegn på, at hun skulle stoppe. Desværre kan vi jo af gode grunde aldrig få svar på de spørgsmål.

Den 78-årige kvinde, der var alene i bilen, blev dræbt på stedet, da toget ramte hende, og bilen blev slynget ned ad en skråning og ind på en mark.

Et andet uafklaret spørgsmål er, om et bomanlæg på stedet ville have forhindret sammenstødet og dermed trafikdrabet.

- Så er vi ovre på vejsiden, som ikke direkte indgår i Haverikommissionens arbejde. Det er Vejdirektoratets bord og kommunens. Men det er da klart, at der er noget af det, som vi mere uformelt drøfter, medgiver Søren Groth.