Lommepenge i stedet for ballade

Grafitti, hærværk og brande har hærget Holbæk igennem længere tid. Politikere, socialarbejdere og politi har brudt deres hjerner for at finde en løsning på problemet og måske er løsningen fundet. Den hedder LOMMEPENGE!

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lommepenge og mulighed for at komme i fritidsklub fem dage om ugen. Det kan være opskriften på vellykket integration. Det håber man i hvert fald på i Vangkvarteret i Holbæk. Her gør man nu en ny indsats for at sørge for, at de unge ikke ender ud i kriminalitet.

- Nu har vi så fået 9 millioner til et projekt herude, hvor vi vil tage det bedste fra det, der allerede er i gang, og så udvide det, siger projektleder Søren Moses.

I næste uge åbner en drengeklub for 13-17-årige, som skal holde dørene åbne til computerspil, leg og sammenvær. Samtidig skal drengene også i arbejdstøjet. De får tilbudet om at slå græs og hjælpe med andre praktiske ting. Til gengæld får de lommepenge.

- Vi hjælper med at holde området rent. Jeg synes, det er fedt nok, siger Ali Salem Shatob.

'4300 Agervang' er en videreudvikling af et lommepengeprojekt, som boligforeningen Lejerbo har sat i gang for et år siden.

- Alle dem, jeg møder, de siger godmorgen til mig. De siger, det er flot arbejde, det du laver, siger 17-årig Ali Salem Shatob med et smil.

Beboerne i området ser frem til, at projektet begynder.

- Det er jo godt, at små børn og unge får arbejde. Hvis de ikke har noget lave, så kan de blive kriminelle. Men hvis de er optagede af at lave noget, så tænker de på noget andet, siger Amina Osman.

Drengeklubben åbner på tirsdag, og projektets bagmænd er godt i gang med at finde flere unge, de kan hjælpe ind i lommepengeprojektet.

<p>Grafitti, hærværk og brande har hærget Holbæk igennem længere tid.

Projektet i Holbæk er et led i et landsdækkende integrations-projekt, hvor 12 kommuner i alt får godt 137 millioner kroner fra Socialministeriet

Her i landsdelen har også Lolland kommune fået knap 5 millioner kroner. Pengene bruges  i Birkevænget og Nørrevænget i Nakskov - blandt andet på gadeplansmedarbejdere og en mentor-ordning. Og det starter i september.