Nyt udbrud af bluetongue

Endnu et tilfælde af den smitsomme fåresygdom bluetongue har muligvis ramt Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husdyrssygdommen bluetongue har muligvis bredt sig. Flere fåreavlere har de seneste dage henvendt sig til myndighederne med døde dyr.

Fødevareregion Øst fortøller til P4 Sjælland, at en henvendelse i går gav anledning til at fødevareregionen var ude og tage prøver af et dødt får, samt blodprøver af resten af besætningen, der dog kun var på ni får.

- De prøver bliver undersøgt i dag, og vi regner med at få svar i morgen, fortæller beredskabschef Svend Johansen fra Fødevareregion Øst.

Fåret havde, som i Sakskøbing samtlige klassiske symptomer på bluetongue, og besætningen ved Skibby i Hornsherred er nu blevet isoleret.

- Hornsherred er jo langt væk fra Sakskøbing. Men man kan godt frygte, at det har spredt sig. Udbruddet i Sakskøbing var jo også langt væk fra det nærmeste udbrud i Tyskland. Så afstanden er absolut ikke usandsynlig, siger Svend Johansen.

Imens venter Fødevareregion Øst på svar fra de blodprøver fra 250 får fra den gård i Sakskøbing, hvor det første tilfælde blev fundet i fredags.

Bluetongue rammer får, geder, køer og hjorte. Sygdommen overføres af små insekter, der smitter, når de stikker dyrene.