Regn, torden og sol

Vejret bliver både godt og skidt i den kommende uge. Onsdag bliver det over 20 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejret bliver ustadigt frem til næste weekend over hele landet. Byger, regnskyl og torden vil blande sig med solskin og temperaturer på over 20 grader. Temperaturerne vil gradvist stige i løbet af ugen.

- Det bliver en uge, hvor det gode vejr er på kant med det dårlige, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Jørn Thomsen.

Mandag og tirsdag bliver det køligt med temperaturer på mellem 10 og 15 grader. Regn vil passere hen over landet begge dage.

Tirsdag vil der lokalt være torden, og om natten vil temperaturerne falde ned til fem grader. Det er flere fronter fra sydvest, som sender kølig luft ind over landet fra Nordatlanten.

Onsdag bevæger et lavtryk sig op over Nordsøen sydfra, og derefter strømmer varm luft frem til os fra sydøst.

- Det bliver en blandet landhandel de to første dage. Onsdag derimod bliver det varmere, især i det sydlige Danmark, med temperaturer op til et par og tyve grader, men vejret vil fortsat været ustabilt. Især vestpå kan der fortsat være lidt regn, siger Jørn Thomsen.

Torsdag og fredag vil den vestlige og sydlige del af Jylland fortsat få en del regn og torden, men solen vil som i resten af landet være fremme og temperaturen holder sig over 20 grader.

- Det er ikke sådan, at det bliver overskyet. Det bliver varmt over det hele, med undtagelse af kyster med pålandsvind. Især østvendte kyster får det væsentligt køligere, siger Jørn Thomsen.

 

/ritzau/