¨

Zoodirektørs tigerklap skal koste dyrt

Foto: TV ØST

Tidligere direktør i Næstved Zoo lod de besøgende klappe tigerungerne. Den leg skal han nu forsvare i retten.

Tidligere direktør i Næstved Zoo skal bøde kosteligt for, at han tillod folk at klappe havens tigerunger mod betaling.

Det mener anklagemyndigheden i sagen mod eks-direktøren Peter Bo Rasmussen, der torsdag starter ved Retten i Næstved.

- Det er dybt forkasteligt at gøre, siger videnskabelig direktør i København Zoo Bengt Holst.

- Man fratager tigerungerne deres sociale sammenhæng med moren. Det er fuldstændig imod det, man bør gøre med dyr i zoologisk have, siger Bengt Holst.

I 2008 kunne besøgende mod at betale 1000 kroner komme ind og være dyrepasser for tigerungen Tinka i 25 minutter. Året efter var det tigerungerne Malika og Shanti, som kunne nusses mod betaling.

- Der ligger også det zoo-etiske i det, at signalet, man sender til folk, er helt forkert: At tigre er et lille klappedyr. Og det er det jo bestemt ikke. Den skal have lov at leve et tigerliv og ikke være halvt tiger halvt menneske, siger Bengt Holst.

Udover den usædvanlige side-geschæft med tigerungerne er den tidligere zoodirektør tiltalt for at tage arbejdet med hjem - bogstaveligt talt.

I Peter Bo Rasmussens hjem holdt han sin egen lille zoologiske have. I villaen levede der en krokodille, en klippepythonslange, to tigerpythonslanger, to marekatte og fem vorteøgler.

Især de fem vorteøgler har politiets opmærksomhed. De er nemlig meget værdifulde.

- Vi ved, at i et aktuelt tilfælde har handelsprisen på vorteøgler været 24.000 euro, oplyser anklager Henrik Holten.

Tilsammen kræver anklageren en bøde på mindst 350.000 kroner af Peter Bo Rasmussen. Bøden skyldes først og fremmest, at han ikke har de nødvendige papirer på dyrene.

I februar 2010 gik Næstved Zoo såvel som Peter Bo Rasmussen selv konkurs. Haven blev overtaget af hans samlever og en tidligere medarbejder.

I begyndelsen af november blev den imidlertid købt af Spoocky Sébastien Lambert, der åbner haven den 16. april under det nye navn ZooPark.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App