ZBC-klasse vinder politikonkurrence om svindel på nettet

Konkurrencen blev afholdt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi som led i et fokus på cybersikkerhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En skoleklasse på ZBC i Næstved har vundet en konkurence om sikker handel på nettet afholdt af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

I konkurrencen skulle skoleklasser fra otte skoler i politikredsens syv kommuner i oktober arbejde med emnet privat handel mellem personer på internettet og ende ud i at producere en video med fokus på forebyggelse og at undgå at blive et offer for it-kriminalitet. 

Det skete som led i politiets såkaldte cybersikkerhedsmåned.

Ifølge konsulent ved politiet Lars Lienhøft er det især på siderne Den Blå Avis og Facebook, at snyd med samhandel forekommet.   

- Omkring 10.000 personer om året bliver snydt ved den her form for handel, så der bliver tabt rigtig mange penge. Og der er mange unge, som også handler på Den Blå Avis og Facebook, siger han. 

Anholdt elev ved prisoverrækkelse

Ved overrækkelsen af prisen troppede politiet op på skolen og foretog en anholdelse af eleven Frederik Duelund Strandlod, der blev lagt i håndjern, før det blev afsløret.

Han fortæller, at kampagnen har gjort ham klogere, og at han er blevet mere forsigtig, når han handler på nettet. 

- Jeg har lært, at man ikke skal stole på alle på nettet, og at der faktisk er ret mange, der prøver at snyde dig for dine penge. 

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at man får styr på den her svindel på nettet, siger Frederik Duelund Strandlod.

Den vindende skoleklasse får sin video delt på politiets Facebook-profil og en betalt biograftur.