¨

Vrede landmænd går til ministeren: Hvad skal der ske med slam i Karrebæk Fjord?

00:23

Sådan her lød det, da TV ØST den 16. marts talte med Jens Henrik Madsen om slammet i Karrebæk Fjord. Video: Tina Mortensen - TV ØST

Landboforeningen Gefion får intet svar fra Miljøstyrelsen om slam, der dumpes i Karrebæk Fjord. Nu forsøger de at råbe miljøministeren op.

Landboforeningen Gefion har sendt et åbent brev til miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Her gør landmændene ministeren opmærksom på, at de savner svar på, hvorfor Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet har givet tilladelse til, at der må dumpes 28.000 kubikmeter slam i Karrebæk Fjord.

Jeg føler, jeg lever i en bananrepublik, når henvender mig til en offentlig styrelse men ikke får noget svar. Nu må vi se, om vi kan få styrelsen i tale ved at gå til ministeren.

Jens Henrik Madsen, bestyrelsesmedlem, Landboforeningen Gefion

Ifølge Jens Henrik Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Landboforeningen Gefion, har Miljøstyrelsen hverken svaret eller tilkendegivet, at man ønsker at svare på de rejste spørgsmål.

- Jeg føler, jeg lever i en bananrepublik, når jeg ikke får svar, når jeg henvender mig til en offentlig styrelse. Nu må vi se, om vi kan få styrelsen i tale ved at gå til ministeren, siger Jens Henrik Madsen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Havnen har tilladelse fra Miljøstyrelsen til at smide 28.000 kubikmeter ildelugtende slam fra sejlrenden i Karrebæk Fjord årligt.  Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Havn dumper slam fra sejlrenden

Det er Næstved Havn, der renser op i sejlrenden i Næstved. Havnen har tilladelse fra Miljøstyrelsen til at smide 28.000 kubikmeter ildelugtende slam fra sejlrenden i Karrebæk Fjord årligt. 

Men her står også de målestationer, som måler vandforureningen i området, og hvis værdier bruges til at regulere landmændenes udslip af blandt andet kvælstof.

Miljøstyrelsen har givet tilladelse til opgravning af de 28.000 kubikmeter slam med deponering i Karrebæk Fjord hvert år frem til år 2028.

Ønsker undersøgelse af miljømæssige konsekvenser

Udover at få svar fra Miljøstyrelsen opfordrer landmændene i deres brev Jakob Ellemann-Jensen til, at der foretages en undersøgelse af de miljømæssige konsekvenser af, at staten giver tilladelse til dumpning af slam i Karrebæk Fjord.  

- Jeg håber, vi får et godt svar og ikke et overfladisk svar fra Miljøstyrelsen, siger Jens Henrik Madsen. 

TV ØST har været i kontakt med Miljøstyrelsen i dag, men her har man ingen kommentarer til sagen. Der vil dog sandsynligvis komme svar fra styrelsen sidst på ugen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App