VM til Næstved i 2015

Med en multiarena med plads til 2500 tilskuere håber Næstved på at kunne lokke VM i kvindehåndbold til byen i 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Håndboldkampe i verdensklasse kan blive en realitet, hvis det lykkes Næstved Kommune at skaffe penge til en multiarena med plads til 2500 tilskuere. Med den håber kommunen at kunne trække nogle af kampene til Næstved, når der skal spilles VM i kvindehåndbold i Danmark i 2015.

Det oplyser P4 Sjælland.

Tirsdag blev vinderprojektet offentliggjort, og det er enstemmigt blevet valgt af en dommerkommite med byrådsmedlem Flemming Jay (V) i spidsen.

- Det er et fuldstændig unikt projekt. Det har en fantastisk arkitektur, tager hensyn til naboerne og som imødekommer os på alle felter. Der vil være indkig til stadion, ligesom der er muligheder for koncerter, events og de helt store sportsbegivenheder, siger Flemming Jay til P4 Sjælland.

Som romersk arena

Arenaen er udformet som en romersk arena og skal bruges til både sport og koncerter og vil koste 68 millioner kroner at bygge. Så snart pengene er fundet, kan byggeriet begynde, og Flemming Jay tror på, at det er muligt at skaffe beløbet.

- Vi håber naturligvis, og forventer sådan set også, at der selvfølgelig er nogle private virksomheder, sponsorer og fonde, som kan se, hvor fantastisk en idé det her er. Og så skal Næstved Kommune naturligvis også deltage i et eller andet format, siger Flemming Jay.

Lokalplan og høring

I første omgang bliver vinderprojektet sendt til Næstved Kommune, der skal udarbejde en lokalplan for området bag ved byens stadion. herefter skal planen i offentlig høring.