¨

Vinylplader hitter

Foto: TV ØST

Vinylplader er populære som aldrig før. Både i forretninger, i hjemmet og på bibliotekshylden gør skiverne comeback.

Den gammeldags grammofonplade har det seneste årti fået sin renæssance. Det er blevet populært at investere penge i de gamle plader, og for mange er det blevet til deciderede samlerobjekter.

- Det er et faktum, at der bliver solgt flere vinylplader. Både her, på landsplan og på verdensplan. For nogen er det nostalgi. For andre er det samlerobjekter, og nogle er villige til at betale flere tusind kroner for den rigtige plade i perfekt stand, siger Claus Hellgren Larsen, der er pladeantikvar i Næstved.

Tilbage på bibliotekshylden

For 11 år siden blev vinylen pillet væk fra bibliotekshylderne i Næstved. Men fra i dag af er den igen at finde på hylderne.

- Vi har haft meget efterspørgsel på vinylplader, og derfor har vi indført pladerne igen. Vi har indkøbt 200 til at starte med, og de bliver udlånt lige med det samme. Det er simpelthen en fornøjelse, siger Lars Ovesen, der er musikbibliotekar på Næstved Bibliotek.

Vinyler penge værd

Mange vinyler er med årene blevet mange penge værd. Specielt danske udgivelser er der mange købere til. Så hvis du ligger inde med gamle gasolinplader, Alrune Rod eller andre, så kan du se, hvad de er værd, ved at trykke HER.

03:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App