- Vigtigt at skille migranter fra flygtninge

Ifølge politikere på Christiansborg er det vigtigt, at skille migranter fra flygtningen i debatten om utilfredse asylansøgere i Næstved, der nu vil forlade Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der findes ingen samlet opgørelse over, hvor mange asylansøgere, der har besluttet frivilligt at vende tilbage, men ifølge vores opgørelse er det mindst 60 på landsplan siden november.

For flere asylansøgere og migranter er mødet med de danske asylregler i blandt andet teltlejren i Næstved nemlig så stor en skuffelse, at de nu dropper Danmark og vender frivilligt tilbage til deres hjemland.

Ifølge politikere på Christiansborg er det vigtigt at skille migranter fra flygtninge i debatten.

- Hvis du har krav på asyl i Danmark, skal du selvfølgelig integreres og arbejde, du skal ud i samfundet, det er jo ikke en gavebad, hvor du får alt udleveret, siger udlændinge – og integrationsordfører Marcus Knuth (V).

Ifølge Jacob Mark, integrationsordfører fra SF, er der tale om et fåtal af asylansøgere, der dropper Danmark på grund af forholdene i en asyllejr eksempelvis.

- Store dele af dem, der kommer og som jeg har snakket med kommer fra forhold, der er ret svære at forstå. Fra krige og personlig forfølgelse.

Se de politiske reaktioner ved at klikke øverst på siden.