¨

Vanrøgtede hunde klar til adoption om 14 dage

Foto: TV ØST

Om 14 dage vil de vanrøgtede hunde fra landejendommen nordvest for Næstved være klar til adoption. De har det efter omstændighederne godt, siger internatet.

De er blevet trimmet, vasket, og de har fået lov at boltre sig uden for. Det er nu to dage, siden de 91 vanrøgtede hunde fra landejendommen nordvest for Næstved blev indleveret til et dyreinternat i Roskilde. De blev fundet gående i skidt til bugen og i rigtig dårlig tilstand. Siden da er der blevet arbejdet på højtryk for at gøre hundene rene og forbedre forholdene for dem.

Tanken er, at inden alt for længe, skal hundene ud i almindelige hjem og gerne allerede inden for de næste 14 dage.

- Lige nu er det politiets hunde, da de er beslaglagt. Men der er ikke nogen tvivl om, at de bliver overdraget til os. Men vi mangler grønt lys fra politiet til, at vi kan sende dem videre til et nyt hjem, siger Christina Larsen, souschef hos internatet i Roskilde.

Dyrene har det bedre

Siden i går, da det helt store rengørings- og plejearbejde begyndte, har hundene fået det meget bedre.

- Hundene har det fantastisk. Det har været et udbrud af glæde at se dem bevæge sig uden for uden lort i pelsen, siger Christina Larsen.

Men leder af internatet i Roskilde Rikke Christensen-Lee understeger dog, at hundene har mén efter de kummerlige forhold, de har levet under.

- De har det godt efter omstændighederne. De har selvfølgelig fysiske og psykiske skavanker, men når man tænker på, at de har gået i lort til ørerne, har de det rigtig godt, siger hun. 

På internatet vil de i løbet af de næste par dage tjekke hundenes tænder og deres generelle fysiologiske tilstand. 

Hvis du vil have en hund?

På blot to dage er der strømmet med end 250.000 kroner ind som støtte til arbejdet med hundene. Flere har også hjulpet med at vaske dem, doneret trimmere, tæpper og halsbånd. Andre har også spurgt, hvad man kan gøre, hvis man vil have en af hundene. Dertil svarer Christina Larsen:

- Hold øje med vores hjemmeside og Facebook. Her vil vi lægge information ud, når vi frigiver dem, og politiet har sagt o.k. for dem. Vi skriver ikke folk op, men de kan kontakte os, når de er frigivet. Det skal de være velkommen til.

Lige nu står internatet og mangler halsbånd til hundene, så hvis man har et, man gerne vil donere, kan man kontakte Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App