¨

Vanrøgtede hunde er klar til at få nye familier

Foto: TV ØST

Flere af hundene, der i sidste uge blev fjernet fra en gård ved Næstved, har det så godt, at de nu bliver sat til salg. Fem hunde har allerede fået nyt hjem.

91 hunde søger nyt hjem.

I sidste uge blev hundene fjernet fra en gård uden for Næstved i en sag, som Dyrenes Beskyttelse kaldte den største vanrøgtssag om hunde nogensinde. Mange af dem blev kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Darup ved Roskilde.

LÆS OGSÅ Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen

Efter at være blevet passet og plejet, har en del af hundene det nu så godt, at de er klar til at få nye familier. Det fortæller dyrepasser Rikke Jensen fra internatet.

- Der har været så meget fokus på hundene, at at vi gerne ville have det til at gå stærkt, siger Rikke Jensen.

LÆS OGSÅ Dansk Kennel Klub efter vanrøgt: Vær opmærksom

LÆS OGSÅ Indsamling efter hunde-vanrøgt runder kvart million

Fem hunde er allerede blevet afsat, og i løbet af dagen kommer flere for at møde nogle af de hunde, der også er klar til en ny start på livet. Før de er klar til at blive afsat, skal de gennem et dyrlægetjek, men det er ikke alle hunde, der er så langt endnu.

- Der er stadig nogle, der skal have ordnet tænder og opereres for navlebrok, og så er der én, der skal have fjernet et øje, siger Rikke Jensen. 

Krav til nye ejere

Når hundene er klar til at blive afsat, bliver de lagt op på internatets hjemmeside. Men det er ikke kun de nye hunde-ejere, der skal tjekke deres måske kommende hund ud. 

En potentiel køber skal forbi internatet og møde hundene for at se, om der er kemi. Desuden bliver den mulige ejer interviwet af en ansat på dyreinternatet.

De vanrøgtede hunde er Cocker Spaniels, og det sætter også nogle særlige krav til hundeejerne, fortæller Pernille Jensen.

- Det er ikke en hvilken som helst hundeejers hund. De har det ikke godt med at være i en lejlighed. Det er jo en jagthund, så de skal have hus og have, siger Pernille Jensen.

 

"Jeg har tabt mit hjerte"

En af dem der har været ude og kigge på en af hundene, er Susan Jørgensen. Hun mødte i dag hunden Ally for første gang.

- Hun er en meget rolig hund, selvom hun godt kan blive bange, for en der tramper. Hun virker som en der passer godt til vores sind og passer godt til resten af vores hunde, siger Susan Jørgnsen, der i forvejen har to hunde.

I dag var hun så til et indledende møde. I morgen torsdag skal familien og de to hunde så med, for at finde ud af om hunden Ally og familien, er det rigtige match. Men Susan Jørgensen er ikke I tvivl.

- Jeg har tabt mit hjerte. Det har jeg bestemt, siger hun. 

Hundene koster 2800 kroner. Vil du se nærmere på dem, kan du løbende følge med på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, hvor de bliver sat til salg.  

Endnu en håndfulde hunde forventes at blive sat til salg i næste uge.

De hunde, der blev kørt til et dyreinternat i Ejby på Fyn, er også klar til at få nye hjem. Det skriver DR Fyn. 

02:25 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App