V-politiker dropper partiet efter irettesættelse

Venstremanden Peter Mortensen fra Næstved har meldt sig ud af partiet, efter at han forleden blev bedt om at rette ind af partifællen Karsten Nonbo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et opslag på TV2 Østs facebookside blev forleden starten på Peter Mortensens vej ud af Venstre.

Efter 18 år i partiet - først i Venstres Ungdom og siden i Venstre - meldte Peter Mortensen, der var kandidat til byrådet i Næstved, sig torsdag ud.

Onsdag kommenterede Peter Mortensen på en artikel på TV2 Østs facebookside, hvor han stillede spørgsmålstegn ved, om det nu også er nødvendigt at lave en motorvej mellem Næstved og Rønnede, og om man ikke i stedet for kunne udvide den nuværende vej.

Manglede loftshøjde

Dagen efter fik han en mail fra partifællen Karsten Nonbo, der er folketingsmedlem og borgmesterkandidat i Næstved, om, at han skulle genoverveje sin holdning og meddele på Facebook, at han havde ændret opfattelse.

- Jeg er i politik, fordi jeg vil have et nyt Næstved. Det, havde jeg forventet, skulle være som en del af Venstre, men jeg kan ikke være medlem af et parti, hvor der mangler loftshøjde. Jeg troede, at Venstre var et liberalt parti med frihed under ansvar, men det var åbenbart kun i de gode gamle dage. Jeg vil ikke dikteres, hvad jeg skal mene om en sag., skriver Peter Mortensen i en mail til TV2 Øst.

Det forvirrer vælgerne

Karsten Nonbo bekræfter at have sendt mailen til Peter Mortensen og begrunder det med, at hvert medlem ikke kan have hver deres mening om de forskellige sager.

- Det gør vælgerne forvirrede, hvis vi hver især mener noget forskelligt. Vi har haft møde mandag, tirsdag og onsdag aften i den her uge, hvor vi har lavet vores handleprogram. Der skrev vi blandt andet, at vi ønsker en motorvej mellem Næstved og Rønnede, og Peter var den eneste, der havde en anden holdning til det. Meldingen var, at flertallet havde talt, og at han ville rette ind, og derfor blev jeg noget forundret, da jeg så hans opslag på Facebook, og så skrev jeg til ham, fortæller Karsten Nonbo.

Laver nyt parti

Peter Mortensen vil nu stifte et nyt parti.

Det kommer til at hedde Nyt Næstved, og han håber på at komme i byrådet med det nye initiativ efter kommunalvalget i efteråret.