Ung kvinde fængslet i drabssag

En 23-årig kvinde er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved i sagen om et rockerdrab juledag sidste år.

En ung kvinde på 23 år er blevet varetægtsfængslet i sagen om drabet på en 34-årig mand ved Mogenstrup juledag sidste år. Kvinden er på begrundet mistanke varetægtsfængslet frem til den 16. februar. 

Den unge kvinde er sigtet for manddrab, men har indtil fredag ikke været varetægtsfængslet. Fredag bliver hun fremstillet i Retten i Næstved, sigtet for våbenbesiddelse, paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

TV2 ØSTs journalist er til stede i Retten i Næstved, og fortæller, at den unge spinkle kvinde med langt mørkt hår har sin mor med ind til retsmødet. Den unge kvinde sætter sig på stolen midt i lokalet. Hendes mor giver hende et langt knus og flere kys på håret, inden retsformanden kommer ind.

"Vil du have lidt vand", spørger hendes beskikkede forsvarer Henrik Rasmussen og rækker hende noget køkkenrulle med ordene: "Man kan godt blive lidt berørt".

Ifølge anklager Skipper Pelle Falsled modtog politiet en anmeldelse kl. 19.07 juledag sidste år. På en grusvej ved Mogenstrup fandt man liget af den 34-årige.

Anklageren læser i begyndelsen af retsmødet sigtelsen op. Den unge kvinde er sigtet for den 23. eller den 24. december ”i forening og efter aftale med” en 22-årig mand, at have afhentet et gevær med ammunition i Lundby. Afhentningen af geværet er sket få dage før drabet på den 34-årige, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger var prøvemedlem i Bandidos i Næstved.

Kvinden erkender under retsmødet, at hun den 23 december sammen med den 22-årige mand  kørte til Lundby i en bil, hvor de afhentede et side-by-side haglgevær og ammunition. Det er det gevær, der i følge politiets teori er blevet anvendt til drabet den 25. december.

Erkender ikke våbenbesiddelse

Kvinden erkender altså de faktiske forhold, - men hun erkender ikke, at hun har været i besiddelse af et skydevåben.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre. Anklager Skipper Pelle Falsled argumenterede blandt andet for, at retsmødet blev afholdt for lukkede døre, fordi det er politiets opfattelse, at der er tale om et våben, som er blevet afhentet og derefter anvendt i bandemiljøet.

Dommeren valgte, trods pressens protester, at efterkomme anklagererns ønske og lukke dørene, fordi der er tale om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder – det er blevet anvendt til et drab i bandemiljøet, og fordi der er en mistanke om at kvinden kan påvirke efterforskningen, såfremt hun ikke er fængslet.

Kvinden blev i første omgang løsladt ved et grundlovsforhør den 27. december, hvor hun blev fremstillet i retten, sigtet for medvirken til drab. Dengang fandt byretten ikke grundlag for, at kvinden kunne varetægtsfængsles, men politiets efterforskning har nu ført til, at kvinden torsdag igen blev anholdt.

Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
Ung kvinde blev løsladt i sag om rockerdrab - nu er hun anholdt igen
Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
Ung kvinde blev løsladt i sag om rockerdrab - nu er hun anholdt igen

To mænd fortsat varetægtsfængslet

Torsdag afgjorde byretten i Næstved, at to sigtede mænd i sagen fortsat skal sidde varetægtsfængslet, indtil videre frem til den 9. februar 2023.

Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 46 år og 22 år. 

Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
To sigtede for rockerdrab skal forblive i fængsel
Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
To sigtede for rockerdrab skal forblive i fængsel

Den 22-årige mand har tidligere forklaret i retten, at han nægter sig skyldig i drab, men han erkender overtrædelse af våbenloven.

Han har fortalt, at han mødtes med den afdøde, og at et haglgevær i den forbindelse gik af. Han har samtidig understreget, at ingen andre personer var involveret i mødet.