¨

Uligevægtig mand skudt i benet ved storcenter

Politiet på stedet. Under sløringen ligger den sårede mand. Foto: Seerfoto

En psykisk uligevægtig mand er blevet skudt i benet ved Næstved Storcenter, efter han havde truet adskillige mennesker med en kniv.

En mand er fredag eftermiddag blevet skudt af politiet i Næstved. 

Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hændelsen fandt sted klokken 16.30 på Mælkevejen i Næstved - lige bag Næstved Storcenter.

Truede voksne og børn med kniv

Ifølge TV ØSTs oplysninger var der tale om en psykisk uligevægtig mand, der blev skudt i benet efter at have truet flere i området med en kniv.

Manden har angiveligt i en periode boet i et telt i området.

- Manden havde løbet rundt med en kniv og truet blandt andet et par med en barnevogn med ordene "jeg slår også børn ihjel", fortæller et øjenvidne på stedet til TV ØST.

Episoden fandt sted i det boligområde, der ligger lige bag Næstved Storcenter.

Manden blev skudt meget tæt på den børnehave, der hedder Hvide Hus - angiveligt da han nærmede sig institutionen bevæbnet med en kniv.

Trods skudet, så overlevede manden, og var ved bevidsthed, da han blev kørt til behandling på sygehuset, oplyser politiet til TV ØST.

Området afspærret

Et område omkring institutionen og et nærliggende naturområde er netop nu afspærret, og bliver fredag aften undersøgt af politiets teknikere.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at oplyse yderligere i forhold til episoden da sagen, som alle andre sager med brug af politiets tjenestevåben, skal undersøges.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der skal forestå undersøgelsen, og de er netop nu på vej til Næstved fra Århus. De var klokken 20.30 endnu ikke ankommet til stedet.

- Jeg kan bekræfte, at vi klokken 17.09 har fået en anmeldelse om, at der er afgivet skud, og at en mand er blevet ramt, oplyser efterforskningschef Niels Raasted ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Meget politi på stedet

Der har tidligere fredag været et massivt politiopbud på stedet, men der er nu færre politifolk på stedet. De to områder bevogtes dog fortsat, fortæller TV ØSTs ansatte på stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App