¨

Tyvekoster fra Næstved fundet på grænsen til Polen

Arkiv-foto Foto: TV ØST

En litauisk mand er blevet stoppet ved den tysk-polske grænse. I bilen havde han flere tyvekoster fra to indbrud begået i Næstved-området.

En 37-årig litauisk mand er efter et grundlovsforhør ved Retten i Næstved blevet varetægtsfængslet i tre uger. Det skriver Sjællandske.

Læs også: Indbrud syltets på grund af travlhed

Han er sigtet for to indbrud begået i Næstved-området i juli i år. Ved det ene blev et hus på Landevejen fuldstændig rippet for flere fjernsyn, cykler, havetraktorer og en såkaldt ATV – en slags firehjulet terrængående motorcykel - ligesom tyvene også slap af sted med en trampolin og et 6.000 liters badebassin.

Varetægtsfængslet frem til 4. november

Flere af disse tyvekoster var i varevognen, da manden et par dage senere blev stoppet ved den tysk-polske grænse. Her blev han anholdt og sat i forbindelse med de to indbrud begået herhjemme. Siden har litaueren været i de tyske myndigheders varetægt, men tidligere på ugen blev han altså udleveret til Danmark, hvor han nu skal sidde varetægtsfængslet frem til 4. november.

Har måske begået tilknytning til flere indbrud

I mellemtiden håber politiet at kunne finde flere beviser, der kan koble den 37-årige til andre indbrud. Desuden fortsætter jagten på mulige medgerningsmænd. Det oplyser senioranklager Michael Winther til Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App