Tyvekoster fra Næstved fundet på grænsen til Polen

En litauisk mand er blevet stoppet ved den tysk-polske grænse. I bilen havde han flere tyvekoster fra to indbrud begået i Næstved-området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 37-årig litauisk mand er efter et grundlovsforhør ved Retten i Næstved blevet varetægtsfængslet i tre uger. Det skriver Sjællandske.

Læs også: Indbrud syltets på grund af travlhed

Han er sigtet for to indbrud begået i Næstved-området i juli i år. Ved det ene blev et hus på Landevejen fuldstændig rippet for flere fjernsyn, cykler, havetraktorer og en såkaldt ATV – en slags firehjulet terrængående motorcykel - ligesom tyvene også slap af sted med en trampolin og et 6.000 liters badebassin.

Varetægtsfængslet frem til 4. november

Flere af disse tyvekoster var i varevognen, da manden et par dage senere blev stoppet ved den tysk-polske grænse. Her blev han anholdt og sat i forbindelse med de to indbrud begået herhjemme. Siden har litaueren været i de tyske myndigheders varetægt, men tidligere på ugen blev han altså udleveret til Danmark, hvor han nu skal sidde varetægtsfængslet frem til 4. november.

Har måske begået tilknytning til flere indbrud

I mellemtiden håber politiet at kunne finde flere beviser, der kan koble den 37-årige til andre indbrud. Desuden fortsætter jagten på mulige medgerningsmænd. Det oplyser senioranklager Michael Winther til Sjællandske.