Tre voldsomme røverier mod Fakta butikker

Politiet i Næstved beder nu borgerne om hjælp til opklaringen af tre voldsomme røverisager mod Fakta-butikker i omegnen af Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ansatte i Fakta, i Brøderup ved Tappernøje, blev i torsdags ofrer for et væbnet røveri. To mænd løb ind i butikken lidt over ni om aftenen. De tvang medarbejderne ind på et kontor og krævede pengene.

- De troede selvfølgelig, at vi har adgang til pengene. Det har vi ikke. Vi havde fået installeret ’Safe Pay’, dagen før røveriet. Det vil sige, at vores kasser er tomme. Vi er blevet et pengeløst supermarked, siger butikschef Hans Henrik Olsgaard, Fakta Brøderup.

Men det har været en voldsom oplevelse for de to ansatte i Fakta

- Det har selvfølgelig været skræmmende. Især når der er nogen, der kommer ind på ens enemærker. Speciel på den måde med trusler, kniv og vold, siger butikschef Hans Henrik Olsgaard.

Brutale røverier
Der er tale om brutale røverier, hvor gerningsmændene truer med våben og udøver vold.

- Som regel ser vi, at når man ikke får det, man kommer efter, og hvis man samtidig er presset for at skulle skaffe nogle penge, så ser vi desværre, den her mere voldsomme adfærd fra gerningsmændene, siger politikommissær Peter Haslund, Lokalpolitiet Næstved.

Derfor leder politiet også efter vidner, der kender nogen, der er i økonomiske vanskeligheder eller praler med røverier i det kriminelle miljø.

- Det kan også sige noget om, at det er nogle gerningsmænd, der er klemt på nogle områder. Hvis de skylder penge til nogen, kan det starte de her aggressioner, når man ikke får det, man gerne vil have, siger Peter Haslund.

Politiet efterlyser vidner
Da det er tredje røveri mod Faktas butikker indenfor halvanden måned i omegnen af Næstved, er politiet meget interesserede i borgernes hjælp. Alle oplysninger kan være brugbare.

- Den ene røver har en atypisk grå hættetrøje på med skriften DA DA over brystet. Det er ikke en trøje, man ser så tit, så oplysninger om hvor trøjen kan købes, eller vidner der måske kan genkende mændene på baggrund af tøjet, vil vi meget gerne høre fra, siger politikommissær Peter Haslund, Lokalpolitiet Næstved.

Samtidig efterlyser politiet vidner, der kunne have set noget omkring gerningstidspunktet. Røverne slap af sted med en tom pengekasse fra butikken, som er en rektangulær metalkasse. Hvis nogen har set den i området, må de meget gerne henvende sig til politiet.

Sort mountainbike
I forbindelse med røveriet den 13. maj mod Fakta i Jernbanegade, i Næstved, flygtede røverne på cykel.

De flygtede af en smal passage mellem Teatergade og Krumport. For enden af passagen er der en parkeringsplads, og der fandt politiet en sort mountainbike.

Hvis man har oplysninger om cyklen, har fået stjålet sin cykel, eller kender en, der mangler sin sorte mountainbike, må man også gerne kontakte politiet.

Den anden røver flygtede på en hvis racercykel.

Signalement
Der er tale om to mænd på ca. 20-25 år, 180-185 cm af bygning. En smule muskuløse.

Den ene iført grå jakke med hætte sorte bukser, elfanthue og hvide sko. Det er ham der bærer kniven i højre hånd.

Den anden bærer en grå jakke med hætte, hvor der stå DA DA på brystet. Han har sort cap/kasket på, og han slører hovedet med et sort halstørklæde

Politiet kan kontaktes på 114, hvis man har oplysninger i sagen.