¨

Transportminister vil ikke prioritere motorvej til Næstved

Motorvejen er planlagt, men byggeriet venter på at gå i gang, fordi der mangler finansiering af motorvejen. Projektet bliver dyrere end planlagt. Arkivfoto. Foto: TV ØST

En motorvej til Næstved er ikke med på en prioriteringsliste over nye motorvejsbyggerier i Danmark. Kalundborgmotorvejen er dog med, og Kalundborgs borgmester er begejstret.

Jubel i Kalundborg. Vrede og undren i Næstved.

Det er de umiddelbare reaktioner på et udspil fra transportminister Ole Birk Olesen (LA), hvor han udpeger de syv vigtigste kommende motorvejsbyggerier i Danmark.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

En forlængelse af Holbækmotorvejen til Kalundborg er blandt de øverste punkter på ministerens liste. Kalundborgs Venstre-borgmester, Martin Damm noterer sig det med glæde, og kalder det "en helt nødvendig løsning for byen og dens erhvervsliv".

Borgmester: Det må være en fejl

En motorvej fra Næstved til Rønnede med forbindelse til sydmotorvejen er til gengæld ikke med. Den socialdemokratiske borgmester, Carsten Rasmussen undrer sig og mener det må være forkert.

Listen med de syv byggerier kommer i forlængelse af regeringens såkaldte 2025-plan, hvor den blandt andet forventer 22 milliarder ekstra kroner til offentlige investeringer i infrastruktur.

Her peger transportminister Ole Birk Olesen på veje frem for offentlig trafik, og har så fremhævet syv motorvejsprojekter, han mener, det er særlig nødvendigt at have fokus på.

Det har ikke været muligt for DR P4 Sjælland at få en kommentar fra transportminister Ole Birk Olesen selv. Ministeriet meddeler, at ministeren holder ferie og er tilbage i august.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App