Tobias' hus truet af oversvømmelse: - Det er dybt frustrerende

Overfyldte kloakker og gadekær truer med at oversvømme Tobias Pedersens hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste 48 timer har været våde og kolde for Tobias Pedersen, der bor i Sønder Jellinge ved Dalmose på det sydvestlige Sjælland.

Efter kraftig nedbør er vandet I byens gadekær begyndt at stige i takt med Tobias Pedersens bekymringer. Det har nemlig været meget svært at få hjælp

- Det er dybt frustrerende. Fra fredag eftermiddag og til søndag kan du ikke få fat i nogen. Der er ikke nogen, der vil gøre noget. Der er ikke nogen, der vil rykke ud, siger Tobias Pedersen.

Tobias Pedersen har fået hjælp af frivillige fra beredskabet. Indtil videre er det lige akkurat nok til at holde vandet væk.
Tobias Pedersen har fået hjælp af frivillige fra beredskabet. Indtil videre er det lige akkurat nok til at holde vandet væk. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Vandet stod op ad soklen

I løbet af weekenden er han blevet sendt rundt mellem Næstved Kommune, det kommunale forsyningsselskab NK Forsyning og det lokale beredskab. Vandmasserne er der dog stadig ikke væk.

Kommunens folk har lørdag repareret et dræn langs den offentlige vej, men det har ikke for alvor hjulpet på problemet. 10 centimeter vand stod der op ad soklen på huset, da brandvæsnets frivillige mandskab kom med pumpe og sandsække.

Massive regnmængder.Sub.01
Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Nu er vandstanden faldet lidt omkring huset, men vandet stiger alle andre steder. I kloakker, på vejen og fra det lille gadekær er der oversvømmelse, og Tobias Pedersen håber bare, at han kan holde vandet ude til I morgen.

- Så må jeg fylde resten af sandsækkene og barrikadere mig. Så må jeg håbe, at den lille pumpe fra beredskabet kan tage vandet, så det ikke kommer hen til huset.

- Gadekæret kan jeg jo ikke tømme, konstaterer han tørt.

I første omgang handler det om at redde gavlen på huset.

- Det har været op ad soklen, men med den lille pumpe og sandsække har jeg fået det ned igen. Så det må være vejen frem, indtil jeg forhåbentlig kan få noget hjælp mandag morgen. 

Massive regnmængder.Sub.01.2
Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST