Succes med ridning i undervisningen

Korskildeskolens specialklasse i 0. klasse får tre dage om ugen undervisning til hest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye folkeskolereform har fået meget kritik med på vejen, men på Korskildeskolen i Tappernøje ser de muligheder i ændringerne. Det nyder en af skolens specialklasser godt af. Her foregår undervisningen nemlig på hesteryg tre dage om ugen.

- Det er fantastisk. Jeg brænder virkelig for det, og jeg glæder mig helt vildt til om et år, så vi kan vise, hvor meget de har rykket sig, siger Harriet Nielsen, der ejer Askov Ridecenter, hvor undervisningen finder sted.

Hun har meget erfaring i lignende projekter med handikappede, og det var også hendes ide. Den nye folkeskolereform gør det muligt, at få sådanne ideer ud i virkeligheden, og derfor har Næstved Kommune finansieret det første halve år af projektet.

Mens børnene rider, får de forskellige boglige opgaver. De kan for eksempel blive bedt om at ride hen til et billede, der er sat op. Og herefter skal de fortælle hvad forbogstavet på tingen på billedet er. Og selvom det kun er femte gang børnene er her i dag, kan deres lærer allerede mærke, at det er noget, der virker. Også efter de er tilbage på skolen.

- De kan bedre sidde ved bordet i klassen, og det her med at koncentrere sig, det bliver absolut også meget bedre.