¨

Stort sikkerhedsopbud ved første retsdag i rockersag

I november 2017 blev en 25-årig mand ramt af seks skud i en lejlighed her på Østre Ringvej i Næstved. Foto: Line Strand - TV ØST

I november 2017 blev en 25-årig mand ramt af seks skud i Næstved. Mandag begyndte første retsdag i sagen, hvor tre Bandidosrockere er tiltalt.

Alle pladser i retslokalet i Retten i Næstved er optaget ved den første retsdag i sagen mod tre Bandidosrockere.

De er tiltalt for drabsforsøg eller medvirken til drabsforsøg mod en 25-årig mand, som blev beskudt i sin lejlighed på Østre Ringvej i Næstved den 13. november 2017.

Der er et større sikkerhedsopbud under retssagen, fortæller TV ØST's reporter i retten.

Tilhørerne skulle blandt andet tjekkes af en metaldetektror, inden de kunne gå ind i retslokalet, og to-tre betjente i skudsikre veste står vagt inde i retslokalet.

Alarmopkald blev afspillet i retten

Anklagemyndigheden afspillede to alarmopkald fra den nat, hvor den 25-årige blev beskudt.

Det ene var ti minutter langt og var et opkald fra den 25-åriges nabo. Han beskriver, hvordan han finder en hund ligge såret på gulvet, og hvordan han bagefter finder den forurettede, som ligger og bløder i en seng.

Naboen er i røret helt frem til ambulancen kommer frem til genringsstedet.

Nægter sig skyldig

Den første af de tre tiltalte, en 35-årig mand, der er tidligere præsident i Bandidos i Næstved, hævdede i retten, at han ikke kender den 25-årige, der blev beskudt, og at han intet havde med skudepisoden at gøre.

Han ville dog godt erkende besiddelsen af to økser og noget doping. Han er også tiltalt for at sælge 130 kg hash, men her ville han kun erkende at have solgt mellem 18 og 20 kg.

Skudepisoden fandt sted i en periode, hvor Bandidos og Satudarah var i konflikt med hinanden.

Den 25-årige skal afgive forklaring på onsdag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App