¨

Status på smadret bro: Endnu ingen plan for genopbygning

02:51

En lastbilchauffør bragede ind i den kendte fodgængerbro A-broen i Næstved, der efterfølgende styrtede sammen. Den voldsomme ulykke skete tæt på Ellebækskolens afdeling Kalbyris, og den sammenstyrtede gangbro bliver til dagligt brugt af skolens elever, derfor var lettelsen også stor over at ingen kom alvorligt til skade ved ulykken.

Der er ikke meget at fortælle om den knuste A-bro over Østre Ringvej. Broen blev smadret, da den blev påkørt af en kranvogn i december.

Broen var en central skolevej for eleverne på Kalbyrisskolen i Næstved – men der er stadig ingen konkrete planer om at genopbygge den ikoniske A-bro over Østre Ringvej i Næstved.

Det oplyser Næstved Kommune til TV ØST.

A-broen styrtede sammen efter at være blevet påkørt af en kranvogn den 18. december, hvor vognen kort efter frokost hamrede ind i brodækket med stor kraft. Ingen børn stod tæt på broen ved påkørslen, men brodækket faldt sammen, og metalstykker blev slynget gennem luften. Et af stykkerne slog hul i muren i en bygning på Kalbyrisskolen.

Artiklen fortsætter under billedet.

A-broen i Næstved efter påkørslen. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Genopbygning lader vente på sig

Eleverne kommer dog til at vente på broen lang tid endnu. Det siger driftsleder Helle Smidt fra Næstved Kommunes Vej og Park-afdeling.

- Der er endnu ikke megen udvikling at fortælle om. Vi er stadig i den fase, hvor vi skal opgøre broens værdi. Dybest set handler det om, at vi tæller og regner på broens værdi. Vi er endnu slet ikke nået dertil, hvor vi tænker på, om og hvordan broen skal genopbygges, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

00:40 Luk video

Dele af broen ligger stadig langs omfartsvejen i Næstved, men det hænger sammen med den forsikringssag, der kører om broen.

- Vi har et fint samarbejde med kranvognens forsikringsselskab – processen tager bare tid, siger hun.

Ved ulykken den 18. december blev chaufføren fastklemt og kom lettere til skade.Der var dog ingen alvorlig tilskadekomst ved hændelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App