Sparresholm Gods genopbygges til sommer

Hvis alt går vel, begynder genopbygningen af det nedbrændte Sparresholm Gods til sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flere end to års venten ser det nu ud til, at genopbygningen af Sparreshold Gods ved Næstved bliver en realitet. Det skriver Sjællandske.

Det gamle renæssancegods fra 1600-tallet var i juni 2013 udsat for en voldsom brand, da et lyn slog ned i et stillads ved bygningen. Store dele af godset udbrændte eller blev voldsomt beskadiget, og siden er vurderingerne gået på, hvordan bygningen skulle genrejses. Der var dog hurtigt enighed om, at murene var stabile nok til at bevare dem i stedet for at rive det hele nedo g bygge nyt, selv om det formentligt havde været den billigste løsning, men med Kulturstyrelsen inde over den fredede bygning er det ikke det, der er afgørende.

Arkitekt Jørgen Overby fra Gram og rådgivende ingeniør Eduard Troelsgård har fået opgaven med at konstruere det nye gods, som efter planen bliver genopført som den så ud i renesancen, men på en moderne måde.

Kulturstyrelsen skal nu endeligt godkende planerne for byggeriet, og forsikringsselskabet skal give grønt lys, og så er det planen, at det store arbejde kan begynde til sommer.

Godsejer Thomas Garth-Grüner, der overtog godset fra sin far i 2004, siger til avisen, at han regner med, at genopbygningen vil komme til at koste omkring de 100 millioner kroner.