For sød til at arbejde med ældre

Kan man være for sød til at arbejde med ældre? Det kan man åbenbart i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune har i hvert fald afvist at ansætte Laura Ahmed som social- og sundhedshjælper, fordi hun er for sød og kærlig, skriver Sjællandske.

Sjællandske er i besiddelse af kommunens skriftlige referat af Laura Ahmeds afslag, hvor der blandt andet står: »Dine
referencer oplever dig grænseoverskridende i forhold til beboerne. Min opfordring til dig er, at du arbejder med din intuition over for den enkelte borger, så du kan vurdere, hvornår du kan give et knus og et kram, og hvornår du skal lade være.« Derudover beskyldes Laura Ahmed for at »kysse på beboerne« og tiltale dem »hej skat.«

Laura Ahmed forstår dog ikke kritikken.

- Jeg er vred. Alle i hjemmeplejen nusser og giver beboerne knus og kram, men jeg kunne aldrig drømme om at kysse beboerne, siger Laura Ahmed til Sjællandske.

I otte år har 53-årige Laura Ahmed arbejdet som social- og sundhedshjælper for et vikarbureau, hvor hun er blevet sendt ud til forskellige plejehjem i Næstved Kommune.

For få måneder siden flyttede Laura Ahmed til Karrebæk. I den forbindelse søgte hun en fast stilling som aftenvagt i det nærliggende plejehjem. Med flere års erfaring i bagagen så Laura Ahmed frem til at kunne arbejde få hundrede meter fra sit hjem.

Men de mange års erfaring tæller altså ikke, hvis man er for kærlig over for beboerne.

- Man må åbenbart ikke gå hen og tage en beboer i hånden. Man må åbenbart slet ikke røre ved beboerne, siger Laura Ahmed fortørnet.

Det var distrikschef Kirsten Callesen, der var med til at vurdere Laura Ahmeds evner.

- Laura er grænseoverskridende. Hun mangler situationsfornemmelse i arbejdet med de ældre, siger Kirsten Callesen, der dog ikke lægger skjul på Laura Ahmeds faglige kunnen.

- Rent fagligt er hun dygtig - observerende og dokumentationsmæssigt. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken
adfærd man har. Nogle synes det er dejligt at blive tiltalt »hej skatter,« men andre synes ikke om det, siger Kirsten Callesen til Sjællandske.