¨

Socialt samlingssted eller erhvervshavn i Næstved? Stor analyse stemt ned

Vordingborg Erhvervshavn skal udbygges for et trecifret millionbeløb. Men er der så også fortsat grundlag for en erhvervshavn i Næstved (billedet)? De spørgsmål ville Helge Adam Møller (Kons.) gerne have en analyse af, men byrådet i Næstved stemte ham ned. Foto: TV ØST

Helge Adam Møller (Kons.) vil gerne have analyseret, om der også skal være erhvervshavn i Næstved i fremtiden. Men han blev stemt ned i byrådet.

Med kun fire stemmer for en anlyse af havnens fremtid i Næstved, blev et forslag fra De Konservative stemt ned i byrådet tirsdag aften.

Helge Adam Møller (Kons.) og resten af den konservative byrådsgruppe havde stillet et forslag om, hvorvidt erhvervshavnen i Næstved har en fremtid, eller om den bør nedlægges og give plads til en ny udvikling i havneområdet.

For mig er det ikke enten eller. Man kan godt have erhvervshavn og en spændende udvikling

Karsten Nonbo (Venstre), byrådsmedlem, Næstved

Men det var er flertal i byrådet imod.

- For mig er det ikke enten eller, sagde Karsten Nonbo (Venstre) på mødet og uddybede:

- Man kan godt have erhvervshavn og en spændende udvikling.

Er der belæg for erhvervshavn i Næstved?

Forslaget fra Helge Adam Møller kommer blandt andet på baggrund af, at Vordingborg er ved at udbygge sin erhvervshavn. Det har gjort den konservative politiker i tvivl om, om der så fortsat vil være belæg for erhvervshavn i Næstved.

Læs også Helge Adam: Er der plads til to store havne på Sydsjælland?

- Vi (Kons.) ønsker en masterplan, som sætter retning og mål for udviklingen for inderhavnen, for Maglemølle og for arealerne langs kanaler og fjord og helt ud til Karrebæksminde. Hvordan skal det udvikles de næste 25 år?

Kunderne vil ikke flytte til Vordingborg

Per Sørensen (Soc.dem.) er formand for bestyrelsen for Næstved havn, og han mener en 25-årig fremtidsplan er med til at skabe usikkerhed for havnens kunder.

- To gange om året mødes havnens folk med kunderne, som er store virksomheder, og de siger, at Næstved havn ligger perfekt for dem. De fortæller, at de ikke har noget ønske om at flytte til Stigsnæs eller Vordingborg sagde det socialdemokratiske byrådsmedlem.

Det er da langt mere spændende at se et skib, der læsser og losser. Det kan man ikke se i mange havne i Danmark.

Thomas Palmskov (DF), byrådsmedlem, Næstved

Dansk Folkeparti stemte også imod forslaget.

Thomas Palmskov (DF) mener ikke, havnen i Næstved har en fremtid uden at være erhvervshavn:

- Jeg synes i sig selv, at det, at vi har en erhvervshavn er attraktiv. Det er da langt mere spændende at se et skib, der læsser og losser. Det kan man ikke se i mange havne i Danmark, sagde Thomas Palmskov (DF).

Flere af politikerne roste De Konservaive for at rejse debatten om havnens fremtid, men mener ikke en analyse af, om der skal være erhvervshavn eller ej, er den rigtige analyse at bede om.

- Når nogen efterspørger vores erhvervshavn i Næstved, mener jeg ikke, vi skal nedlægge den, sagde Karsten Nonbo (Venstre).

Kun fire stemte for

Det var kun De Konservative selv og De Radikale, der endte med at stemme for at bruge 5-700.000 kr. på en analyse af, om der skal være erhvervshavn i Næsved i fremtiden eller ej.

Dermed stemte fire for, og resten af de fremmødte byrådsmedlemmer stemte imod. 

Læs også Vordingborg Kommune stiller rekordstor lånegaranti til havn

- Jeg kan ikke stemme for det, du (Helge Adam Møller, red.) har lavet her. Men vi kunne undersøge, hvad vi kan få at vide gratis fra havnen og dens bestyrelse, og når vi så ved det, hvad gør vi så, sagde Karsten Nonbo (Venstre)

Ved afstemningen gjorde borgmester, Carsten Rasmussen (Soc.dem.) det også klart, at han, og resten af partiets byrådsgruppe, mener, der fortsat skal være erhvervshavn i Næstved.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App