Snyd med borgmestervideo på You Tube

De mange hits på You Tube stemmer formentlig ikke overens med det rigtige antal, mener ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune med borgmester Henning Jensen i spidsen glæder sig over, at borgmesterens appel om en omfartsvej nord om byen er blevet set af flere end 58.000 på hjemmesiden You Tube.

Men de glæder sig for tidligt. Der er nemlig tegn på, at det er et computerprogram, der har genereret de mange hits.

- Det er meget, meget usandsynligt, at tallet stemmer. Denne type video bliver typisk set et par hundrede gange, hvis bølgerne går højt. Så hvis det her er rigtigt, ville det være helt fantastisk, siger it-ekspert Steven Snedker fra Vertikal.dk til TV2 ØST.

Se hele indslaget om youtube-videoen herunder:
[video:flv:090116_youtube.flv]

Der findes adskillige programmer på internettet, der gør det muligt at snyde med det antal hits, en video får på sider som You Tube. Eksempelvis kan 60.000 hits købes for 100 dollars. Og teknologien er meget simpel.

- Jeg vil skyde på, at enhver HTX-elev ville kunne bruge sådan et program. Efter min mening er det meget mere sandsynligt, at det er sådan et program, der er blevet brugt, end at lige knap 60.000 mennesker har set en video om en omfartsvej i Næstved, siger Steven Snedker.

De 58.000 hits gør videoen til en af de 20 mest sete politiske videoer i verden. Og bringer Henning Jensen i katagori med USA's kommende præsident Barack Obama.

Borgmester Henning Jensen selv kalder antallet af hits for "utroligt". Han afviser samtidig, at kommunen selv har påvirket antallet af hits.

Se videoen det hele handler om herunder:
[video:http://www.youtube.com/watch?v=PvE-oACkh6k]